« Zpět

ING Group je součástí předních bankovních indexů

| 29. září 2014 - 12:14 | Zprávy | Obchodování s CP

Počínaje dneškem je ING Group zahrnuta do indexů EURO STOXX® Banks Index s váhou 3,83 % a STOXX® Europe 600 Banks Index s váhou 7,60 %. Dle prohlášení společnosti STOXX Limited z dnešního dne a z 26. srpna 2014 se jedná o výsledek pravidelného čtvrtletního přehodnocení.

Seznamy pro výběr součástí indexů STOXX® jsou založeny na odvětvovém klasifikačním systému Industry Classification Benchmark (ICB). V červnu 2014 ICB překlasifikoval ING Group z dílčího odvětví „Životní pojištění“ do dílčího odvětví „Banky“.
 
V srpnu 2014 se klasifikace průmyslové skupiny ING Group podle standardů Global Industry Classification Standard (GICS®) nezávisle na tom změnila z kategorie „Diverzifikované finanční instituce“ na „Banky“.
 
Po červnové reklasifikaci provedla společnost FTSE International Limited v indexech několik změn, k nimž patří zahrnutí ING Group mezi komponenty indexů FTSEurofirst Euro Banks Index a FTSEurofirst Banks Index.
 
ING rovněž zůstává součástí několika dalších referenčních indexů STOXX včetně European benchmark STOXX® Europe 50 a Eurozone benchmark EURO STOXX® 50.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.