« Zpět

Fio banka umožňuje obchodování s novými „micro“ futures kontrakty na akciové indexy v USA

| 2. října 2019 - 8:16 | Zprávy | Obchodování s CP

Tři nové „micro“ futures kontrakty vyžadují výrazně nižší zajištění a je možné je obchodovat prakticky nepřetržitě. Jsou tak vhodné pro širší investorské publikum.

Fio banka, jakožto největší tuzemský online obchodník s cennými papíry, rozšiřuje svým klientům možnosti, jak reagovat na vývoj na akciových trzích. „Micro“ futures kontrakty uvedla letos v květnu chicagská burza (CME) a s počtem 11,25 milionu kontraktů za první měsíc se tak jednalo o nejúspěšnější spuštění produktu v historii této burzy.  Banka tedy očekává, že by podobný úspěch mohly tyto kontrakty zaznamenat i u nás.

„Klientům dáváme na výběr ze tří indexů, a to Dow Jones, Nasdaq 100 a S&P 500. Tyto menší kontrakty mají výhodu v nižší požadované marži, která je pod hranicí 1 000 USD. To větším obchodníkům umožní plynule pracovat s pozicí, těm menším pak pozicí vůbec otevřít. Oproti stávajícím mini kontraktům jsou tedy micro futures dostupné širšímu investorskému publiku,“ vysvětluje výhody nového produktu obchodní ředitel Jan Bláha.

Výhodou futures oproti jiným formám zajištění portfolia jsou dlouhé obchodní hodiny: obchodují se od pondělí do pátku od 0:01 do 23:00 s pauzou mezi 22:15 a 22:30 středoevropského času. Investoři tak můžou futures obchodovat i v době, kdy jsou akciové trhy zavřené a reagovat na události z celého světa. Zájemci mohou nakoupit prostřednictvím investiční aplikace e-Broker nebo telefonicky.

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.