« Zpět

Erste Bank vstupuje na pražskou burzu s investičními certifikáty

| 17. května 2013 - 10:45 | Zprávy | Obchodování s CP

Pražská burza dnes uvedla na český kapitálový trh dalšího emitenta investičních certifikátů – Erste Bank, která je druhým největším emitentem certifikátů v Rakousku. Investiční certifikáty patří do kategorie dluhových cenných papírů. Hodnota certifikátu se vyvíjí podobně jako jeho podkladové aktivum. Výnos certifikátu např. na zlato nebo ropu tedy odpovídá vývoji ceny těchto komodit. Některé certifikáty umožňují investovat i do širokého portfolia akcií. Mezi nově nabízené certifikáty patří i index německého trhu DAX. Certifikáty lze v průběhu života kdykoliv nakoupit nebo prodat za aktuální tržní cenu. Likviditu garantuje emitent certifikátů Erste Bank.

 

  • Erste Bank je novým emitentem investičních certifikátů na Burze cenných papírů Praha
  • Investiční certifikáty umožňují jednoduše investovat v českých korunách do zlata, ropy nebo německého akciového trhu či vybraných akcií českého kapitálového trhu
  • Hodnota certifikátu odpovídá vývoji ceny podkladových komodit nebo akcií
  • Certifikáty jsou určeny pro retailové i institucionální investory
„Zahraniční zkušenosti Erste Bank, kdy se její certifikáty úspěšně prodávají v Německu, Maďarsku, Rumunsku, Chorvatsku a Turecku, chceme uplatnit na českém trhu a nabídnout tak investorům zajímavou alternativu pro zhodnocení prostředků v současném prostředí velmi nízkých úrokových sazeb. V České republice se chceme stát lídrem trhu,“ uvedl Pavel Kráčmar, ředitel úseku retailové distribuce produktů finančních trhů České spořitelny
 
Certifikáty jsou určeny nejen pro retailové, ale i institucionální investory. Certifikáty bude možné objednávat i v pobočkách České spořitelny u speciálně certifikovaných poradců. Obchodovat s certifikáty lze také prostřednictvím další dceřiné společnosti skupiny Erste – brokerjet nebo i jiných obchodníků s cennými papíry.
 
Erste Bank plánuje v krátké době i vydání tzv. bonusových certifikátů. To jsou instrumenty, které nabízejí vysoký úrokový kupon. Investor kupon získá za předpokladu, že hodnota certifikátu nikdy nepoklesla pod stanovenou bariéru. I když k tomu dojde, má investor stále nárok na hodnotu odpovídající hodnotě podkladového aktiva.
 
Česká spořitelna bude poskytovat pro obchodování s certifikáty Erste Bank rozšířenou informační podporu na svém Investičním centru www.investicnicentrum.cz, zejména podrobný popis vlastností nabízených certifikátů, jejich aktuální ceny a doplňující analýzy trhu.
 
Obrat s investičními certifikáty Erste na burzách v Rakousku, Německu, Maďarsku a Rumunsku v roce 2010 činil 294 mil. EUR a v roce 2011 již 483 mil. EUR. V minulém roce po rozšíření o trhy Turecka a Chorvatska dosáhl obrat až 495 mil. EUR.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.