« Zpět

Slavia pojišťovna začala jako první v zemi pojišťovat internetové domény

| 14. září 2022 - 10:09 | Zprávy | Neživotní pojištění

Nový produkt, který doposud na českém trhu neexistoval a který se týká oblasti kybernetických rizik a ochrany digitálního majetku, představila Slavia pojišťovna. Společně s domácí jedničkou v poskytování webhostingových služeb firmou WEDOS nabízí pojištění domén. Sjednat si jej mohou zájemci ve dvou variantách s limity jeden a tři miliony korun. Jsou bez spoluúčasti, obsahují také IT asistenci a současná zaváděcí cena začíná na 133 korunách ročně. Součástí vyšší varianty je také právní asistence.

„Zloději vám mohou ukrást nejenom auto nebo věci z domu, ale i přístupové údaje k e-mailu, Instagramu, Facebooku, internetovému bankovnictví nebo ke své internetové doméně,“ vysvětluje produktový ředitel Slavia pojišťovny Ladislav Bělina. Nejčastěji se pak hackeři pokouší doménu převést na jiného uživatele nebo ji zaregistrovat mimo Českou republiku. Jejímu skutečnému majiteli tak mohou způsobit velkou škodu. „Naše pojištění je určené

pro všechny, kteří podnikají na internetu. Na ukradené doméně totiž může útočník spustit třeba podvodný e-shop nebo nabádat k instalaci zavirovaného software, aby si k sobě vzápětí přesměroval e-maily, na které začne odpovídat phishingem,“ dodává Bělina.

Pojištění domény lze objednat při jejímu nákupu, ale mohou jej uzavřít i ti, kteří už doménu
u společnosti WEDOS vlastní. Je určené především pro majitele e-shopů, různých webových formulářů, pro webové stránky firem nebo pro soukromé uživatele, kteří prostřednictvím domény vystavují fotografie a články, píší osobní blogy, magazíny, provozují webové galerie a domény, navázané na další služby. Při částečném nebo úplném selhání hardware si vše během chvíle obnovíte ze zálohy, ale při ztrátě domény jste zpravidla na začátku dlouhého řetězce nepříjemností, které může pojištění zmírnit. V případě hackerských útoků musí nejednou zasáhnout policie nebo soud s předběžným opatřením. V takové situaci přijde vhod rychlá IT a právní asistence.

Asistenční a právní pomoc se kromě sporů o doménu zabývá také prevencí podvodů při jejím převodu, poradenstvím při uzamčení domény, jejím odebráním, ochrannými známkami a dědickým řízením. Pojistné plnění se může klientům hodit například při nápravě reputace
či na úhradu dalších soudních sporů, pokud by kvůli jejich ukradené doméně někdo další přišel k úhoně.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.