« Zpět

Pojistné události roku 2015, aneb TOP 10 ČSOB Pojišťovny

| 4. ledna 2016 - 10:38 | Zprávy | Neživotní pojištění

ČSOB Pojišťovna představuje TOP 10 pojistných událostí roku 2015 - začtěte se s nadhledem do příběhů, které píše sám život.

Krávy na výletě

Pan Václav si pořídil stádo krav, nikoliv k výdělečným účelům, ale jen tak – pro své vlastní účely. Zvolil ale asi neposedné plemeno, protože za pár dní mu zvířata poškodila ohradu a utekla. Že mu chybí, se dozvěděl hned ráno, když mu policie zaklepala na dveře a oznámila, že jeho krávy způsobily nehodu na silnici, která byla celé dva kilometry daleko od jeho statku. Díky tomu, že měl sjednáno pojištění odpovědnosti, neskončil účet za škodu v hodnotě 815 tisíc korun na jeho stole, ale na stole pojišťovny, která škodu v plné výši uhradila.

Zánět za 2 miliony

Paní Světlana, velká obdivovatelka přírodních krás, si splnila sen a vyrazila do Kanady. Bohužel k ní ale osud nebyl přívětivý a v tamních podmínkách utrpěla zánět na intimních místech, kvůli kterému musela být nejen hospitalizována, ale dokonce operována v tamním zdravotním zařízení. Celkem strávila v Kanadě celý měsíc, ale bohužel ji viděla převážně z okna svého nemocničního pokoje. Celkový účet, který za ni pojišťovna uhradila, činil 2 200 000 korun.

Sexuální kotrmelec

Mladá slečna chtěla pravděpodobně potěšit svého přítele netradičním prvkem při intimní chvilce. Do protokolu o tom, jak se jí úraz stal, doslova napsala. Při sexu jsem udělala kotrmelec a narazila se na hranu postele tak prudce, že jsem zůstala bez hnutí ležet. Výsledkem byl několikadenní pobyt v nemocnici a několikaměsíční rehabilitace v podobě nošení korzetu. Slečna si totiž při sexuálních hrátkách zlomila obratel. Za úraz ji byla vyplacena částka převyšující třicet tisíc korun. Obdivujeme její odvahu pojistnou událost takto po pravdě nahlásit.

Hod kladivem

Pan Milan si na dovolené v kempu stavěl stan a kolíky zatloukal půlkilovým kladivem. Když zatloukal asi třetí kolík, udeřil se do prstu, což mu způsobilo asi nesmírnou bolest, protože hodil v „afektu" kladivo za sebe a to dopadlo na nárazník vedle zaparkovaného vozu Mercedes jiného rekreanta. Ještěže měl pan Milan sjednáno pojištění odpovědnosti. Opravu nárazníku v hodnotě přibližně dvaceti tisíc zaplatila pojišťovna.

Psí láska

Pan Karel venčil svého pejska na ulici. Šlo o středně velké plemeno. Ve stejné době se po ulici procházela pozdější poškozená, říkejme jí třeba paní Marie, která nesla v náručí svého miláčka, fenku drobného plemene. Naneštěstí se fenka právě hárala. Pejsek pana Karla vyrazil hnán svými touhami, porazil poškozenou a co dělo dál, si raději pouze představme. Paní Marie uplatnila mj. nárok na náhradu psychické újmy, která jí tímto prožitkem vznikla. Celá věc skončila před soudem, který dal paní Marii stran jejího nároku zčásti za pravdu. Za pojištěného jsme škodu i související náklady v hodnotě sedmdesáti tisíc korun uhradili.

Já ti říkal, že tam se nevejdeš!

Pan Pepa vjel v Belgii s tahačem do úzké uličky v historickém centru malého městečka. Tahač se však do úzké uličky nevešel. Řidič se místo couvání rozhodl zařadit jedničku a vyrazil uličkou vpřed. Jednička za odvahu, Pepa nakonec projel, nicméně po průjezdu českého tahače zůstalo ve městečku 10 poškozených aut, pobořené lešení, poražené dopravní značení a poničená kašna na náměstí. K újmám na zdraví naštěstí nedošlo. Celková škoda dosáhla téměř 1 500 000 korun. Škoda na majetku třetích stran byla uhrazena z povinného ručení, škoda na kamionu z havarijního pojištění.

Srážka s prasetem

Pan Josef s přítelkyní zatoužil na dovolené ve Vietnamu prozkoumat i vzdálenější okolí a tak si v autopůjčovně pronajal vůz. Během jízdy bohužel narazil do divokého prasete, ale vše dopadlo dobře. Škodu na vozidle ve výši třicet tisíc uhradila pojišťovna a prase přežilo.

Veterinář „šikula"

Pan Stanislav se živí jako veterinář. Z podstaty své osobnosti je opatrný a tak si pořídil pojistku odpovědnosti z výkonu povolání. Jednoho dne se nabídl, že se cestou domů staví u lidí, kterým den předtím jeho kolega operoval břicho jezevčíka a provede převaz, aby s ním nemuseli jezdit znovu do města do ordinace. Aby pes při převazu tolik netrpěl, navrhl majitelům, že ho na chvíli uspí. Jezevčíkovi ránu převázal, a zatímco čekal, než se probere, všiml si, že domácí mají v kleci papouška, který se mu nezdál v dobré kondici a navrhl mu aplikovat vitamíny a jakási léčiva injekčně. Bohužel zvolil nevhodnou kombinaci pro papoušky a papoušek zkolaboval a už ho neoživil. Co bylo ale ještě horší, nikdy se už neprobral ani pes, protože mu aplikoval příliš velkou dávku sedativ na jeho váhu. Tak se stalo, že při jedné návštěvě veterináře v domácnosti přišli majitelé o oba své domácí mazlíčky.

Desatery plavky

Paní Lenka se v rámci cestovního pojištění pojistila i proti krádeži zavazadel, respektive jejich obsahu. Na hlášení v podobě odcizených mobilů, kamer nebo běžného oblečení bývají v pojišťovnách zvyklí. Paní Lenka však požádala o úhradu za odcizený kufr, ve kterém bylo hned deset druhů dámských plavek, a to je rarita. Sjednaný limit deset tisíc korun škodu pokryl.

Doklad sežral pes

Že se tu a tam někdo zpozdí se zaplacení pojistného, se může stát každému. Naštěstí je celá řada způsobů, jak klientovi rychle opomenutou platbu připomenout. Například e-mailem. A na jeden takový zareagovala paní Světlana následující e-mailovou zprávou: „V tom případě bych Vás poprosila o zaslání poslední faktury na pojištění bydlení, můžete i emailem. Faktura se ke mě nedostala, předpokládám, že mi ji zase rozkousal pes :), zní to směšně, ale je to tak".

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.