« Zpět

Pětina Čechů by si ráda pojistila svůj vztah

| 13. února 2015 - 11:39 | Zprávy | Neživotní pojištění

Pojišťovna Generali si nechala zpracovat exkluzivní valentýnský průzkum. Svatého Valentýna slaví více než dvě třetiny Čechů – přesně 69 %. Rovná pětina by si vztah ráda pojistila pro případ, že by nevyšel a pro ostatní je to datum jako každé jiné. Ze statistik také vyplývá, že na svatého Valentýna řeší likvidátoři pojišťovny Generali přibližně o 10 % více škod z povinného ručení než je denní celoroční průměr.

„Zajímavým ukazatelem je průměrná výše škody, která naznačuje, že na Valentýna převládají plechové škody menšího rozsahu, obvykle z nepozornosti“, komentuje statistiky pojišťovny Generali Jiří Cívka.
 
67 % Čechů, kteří by chtěli svůj vztah pojistit, by do takového pojištění investovalo tisíc korun ročně. 13 % by za pojištění vztahu dalo deset tisíc. „Celá jedna pětina by v případě pojištění vztahu na peníze vůbec nehleděla,“ přidává zajímavý výsledek průzkumu pojišťovny Generali Jiří Cívka.
 
„Pětina dotazovaných by přitom pojištění vztahu darovala nebo si přála dostat k Valentýnu jako dárek,“ doplňuje Jiří Cívka z Generali.
 
„Češi podle průzkumu nejčastěji kupují k Valentýnu drobnosti pro radost (27 %), květiny (17 %) nebo sladkosti (14 %). Pět procent pořizuje prádlo, tři procenta pak šperky. Devět procent valentýnský dárek nespecifikovalo a 27 % Čechů dárek k Valentýnu neřeší,“ vyjmenovává tiskový mluvčí pojišťovny Generali Jiří Cívka. „Lidé nejčastěji investují do dárku do pěti set korun,“ upřesňuje dále Jiří Cívka. Tuto odpověď zvolilo v průzkumu 46 % dotazovaných. 22 % lidí koupí dárek v hodnotě 500 – 1000 korun. Pět procent lidí je ochotno investovat do dárku i víc než tisícovku. Oproti tomu skoro třetina Čechů Valentýna neslaví a nebude do dárku investovat vůbec nic.
 
Žádost o ruku nebo o rozvod?
Více než třetina Čechů, konkrétně 37 %, považuje svátek svatého Valentýna za vhodný den k žádosti o ruku, jedno procento by na svatého Valentýna naopak podalo žádost o rozvod. Pro 16 % lidí je Valentýn vhodný den k tomu, aby zůstali celý den v posteli. Tři procenta by vyrazila s kamarády na pivo. „Pro 40 % lidí není Valentýn nijak výjimečnou příležitostí,“ uvádí Jiří Cívka z Generali. Z průzkumu Generali také vyplynulo, že 45 % lidí slaví svátek zamilovaných nejraději doma nebo někde v restauraci. „27 % dotazovaných se ale chystá vyrazit o Valentýnu na výlet a udělat si hezký víkend,“ upozorňuje Jiří Cívka z pojišťovny Generali.
 
Pozor na hlavu v oblacích
Jak vyplývá z dlouhodobých statistik Generali, měli by se výletníci mít na pozoru. Zejména pokud se posadí za volant. Den Svatého Valentýna, 14. únor, je totiž v počtu nahlášených pojistných událostí mírně nadprůměrný. Výše škody však naštěstí bývá podprůměrná. „Loni nahlásili naši klienti po Valentýnu na 80 škod z povinného ručení. Jejich průměrná výše dosáhla necelých třicet tisíc korun,“ upřesňuje Jiří Cívka z Generali. Denní průměr se přitom v roce pohyboval kolem 65 hlášení s průměrnou škodou přesahující 40 tisíc korun. Data mohou naznačovat, že zamilovaní řidiči mohou mít občas hlavu v oblacích. Spoléhat na anděla strážného, který při nich zřejmě stál v minulosti, se však nemusí vyplatit.
 
Zajímavostí je, že Valentýna loni v počtu nepříjemností na silnicích, které klientům Generali pomáhalo řešit povinné ručení, překonal pátek 13. června. Ostatně opatrnosti nebude určitě nazbyt ani letos. Kromě nadcházejícího Valentýna, který připadá na sobotu, nás čekají dokonce tři „smolné“ pátky. První je dnes, další v březnu a poslední nás čeká v listopadu.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Bože, to je ptákovina ...

Pojistit si vztah je snad téma k Aprílu, ale k 13.2. ??? Nečekal jsem na těchto stránkách něco ještě horšího než v Blesku !!!