« Zpět

Nezapomeňte před dovolenou pojistit své čtyřnohé mazlíčky

| 3. července 2015 - 10:16 | Zprávy | Neživotní pojištění

Pokud se chystáte na dovolenou do zahraničí v doprovodu vašich zvířecích mazlíčků, neměli byste při uzavírání cestovního pojištění na své čtyřnohé přátele zapomínat. I váš pes se může na cestách poranit nebo onemocnět a veterinární léčba se v zahraničí může výrazně prodražit.

A také pravděpodobnost, že vaše zvíře něco zničí, způsobí někomu škodu nebo někoho zraní, není zanedbatelná. Proto by měli zejména majitelé neposedných či neposlušných psů zvážit, zda se na cestu nevybavit také pojištěním odpovědnosti. To vás ochrání před škodami, které může zvířecí neposeda na cestách způsobit.    
 
V dnešní době už se jedná o zcela běžnou praxi. Většina ubytovacích zařízení pobyt s domácím zvířetem umožňuje. A mnozí majitelé psů či koček si chtějí zasloužené volno užít společně se svými mazlíčky. Také pojištění psů a koček na zahraniční cestu už dnes není nic neobvyklého.   
 
„V rámci cestovního pojištění Slavia pojišťovny lze sjednat také pojištění nákladů veterinární léčby pro psy a kočky, kteří cestují s klientem,“ vysvětluje Jan Vlček, obchodní ředitel Slavia pojišťovny. Pojistit je možné psy domácí ve stáří od 6 měsíců do 8 let a kočky domácí staré 6 měsíců až 10 let. „Nabízíme limity: 15 000Kč pro oblast Evropy a 30 000 Kč pro oblast Svět. Cena pojištění se pohybuje od 50 Kč na jedno zvíře na den,“ upřesňuje Jan Vlček.
 
Jedná se o připojištění nákladů veterinární péče pro psa nebo kočku v rámci cestovního pojištění jejich majitele. Pojištění psů a koček se tedy sjednává jako doplňkové k pojištění léčebných výloh osoby, která se zvířaty cestuje. 
 
K cestovnímu pojištění je vhodné připojistit i odpovědnost. V tom případě totiž budete ochráněni nejen proti škodě, kterou můžete na cestách způsobit vy, ale ošetřeni proti možným průšvihům budou i vaši čtyřnozí přátelé. Pojištění odpovědnosti v rámci cestovního pojištění se totiž vztahuje, mimo jiné, i na újmu vyplývající z držení psa a kočky. Pro turistické cesty je limit plnění pro újmu na zdraví 2 miliony Kč, u pracovních cest je pak tento limit navýšen na 3 miliony Kč.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.