« Zpět

Máte letadlo? Dovolená v oblacích se Vám i tak může značně prodražit.

| 25. srpna 2016 - 9:00 | Zprávy | Neživotní pojištění

Zdá se, že letecký provoz houstne. Stačí se podívat třeba na Flightradar24.com, kolik soukromých letadel se denně pohybuje nad územím České republiky. A letecké havárie nejsou jenom fatální. Na velkou škodu stačí i bouračka při rolování. Allianz představila první pojištění pro letecký průmysl pouhý rok po vzlétnutí prvního komerčního letu. Loni tomu bylo 100 let. Od té doby se mnohé změnilo, ale světový lídr pojištění letadel všech druhů zůstává stejný.

Pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem letadel musí mít ze zákona každý provozovatel. Limity pojistného plnění se sjednávají v souladu s příslušnou směrnicí Evropské Unie, ne vždy však pro uhrazení škod na majetku a zdraví stačí. Allianz proto nabízí limity i nad rámec aktuálního nařízení a kromě obdoby povinného ručení u automobilů sjednává i havarijní pojištění, ale také samostatné úrazové pojištění osob v letadle.

„V základním pojištění odpovědnosti umíme klienty ochránit před splácením nákladů zdravotním pojišťovnám za škody na zdraví a životě poškozených a také za ně uhradíme náklady na právního zástupce pojištěného, ale i poškozeného. V souvislosti s havárií letadla zaplatíme i za nápravu škod na životním prostředí,“ vypočítává Tomáš Gratzl, upisovatel pojištění letadel v Allianz. „Pojištění sjednáváme bez spoluúčasti pojištěného, a umíme ho samozřejmě dále upravovat podle individuálních požadavků,“ dodává.

Kromě letadel však Allianz nezapomíná ani na majitele čím dál oblíbenějších dronů. I přes jejich malé rozměry se riziko poškození cizího majetku či úrazu nevyplácí bagatelizovat, a to i s ohledem na zvýšení částek za odškodnění fyzické a psychické újmy, které přinesl nový občanský zákoník. Allianz nabízí pojištění dronů nejen majitelům komerčně využívaných strojů, kde je povinné pro všechny, ale i těm, kteří je používají čistě pro rekreaci. V této kategorii je zatím pojištění povinné jen v případě, že dron váží více než 20 kg.
 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.