« Zpět

Letní požáry? Meziročně narostly o třetinu, varuje Allianz

| 27. července 2018 - 7:30 | Zprávy | Neživotní pojištění

Allianz pojišťovna evidovala během loňského léta 106 požárů v celkové hodnotě téměř 100 milionů korun. Oproti červenci a srpnu 2016, kdy klienti nahlásili 74 případů, tak vzrostl jejich počet téměř o jednu třetinu.

„Příčiny i rizika vzniku požárů se v průběhu roku mění. V létě klienti často podceňují sucho, rozdělají otevřený oheň v blízkosti polí či lesů, zafouká vítr a požár je na světě. V průběhu zimních měsíců zase doplácejí na neudržované komíny,“ říká metodik Allianz pojišťovny Josef Šrut.

Čím dál častěji se pracovníci likvidace Allianz setkávají s nedbalostí při předcházení těchto škod. Příkladem je umisťování hořlavých materiálů v blízkosti komínových těles, neodborná manipulace s hořlavinami, nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm a svíčkami či nerespektování zákazu rozdělávání ohně v období sucha.

Ve starších domech klienti mají elektroinstalaci za hranicí životnosti, nebo na nové majitele zánovních domů čeká „hořlavé“ překvapení, kdy dřevěné trámy procházejí komínovým tělesem. Také komíny a kotle ústředního topení jsou před nahlášenou škodou obvykle ve špatném technickém stavu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.