« Zpět

Finanční objem odhalených pojistných podvodů klientů Allianz pojišťovny stoupl meziročně o 60 procent

| 22. července 2014 - 12:02 | Zprávy | Neživotní pojištění

Allianz pojišťovna eviduje za první pololetí roku 2014 meziroční nárůst objemu odhalených pojistných podvodů o 36 milionů korun. Zatímco vloni se zjištěná částka pohybovala na zhruba 60 milionech korun za 1130 podvodů, letos ve stejném období přesáhla 96 milionů za celkem 1276 odhalených případů.

Meziroční nárůst o 146 odhalených podvodů ze strany klientů Allianz pojišťovny jen podtrhuje dlouhodobý celorepublikový trend. Že jsou detektivové stále úspěšnější v rozkrývání těchto případů, potvrzuje Ludvík Bohman, ředitel úseku právního, compliance a odhalování pojistných podvodů Allianz pojišťovny. Největší nárůst v počtu odhalených pokusů o podvod zaznamenala Allianz v Praze, a to o rovných 100, v Libereckém kraji (o 22 případů) a kraji Moravskoslezském (o 21 případů).
 
„Dříve převažovala trestná činnost související s vozidly, dnes v Allianz pojišťovně vidíme jasně rostoucí trend v pojištění majetku, zejména u podnikatelů. Úplně nejrychleji ale rostou podvody se životním a úrazovým pojištěním, i když zastoupené jsou nejméně,“ uvádí Bohman s tím, že s vidinou zisku si v posledních měsících zhruba desítka klientů Allianz neváhala nechat s pomocí typicky české zeleniny a koření „vyžrat“ kůži až do živého masa a následně poranění nahlásila jako úraz.
 
V souvislosti s narůstajícím počtem pojistných podvodů Allianz pojišťovna již od začátku letošního roku využívá tzv. hlasový analyzátor. Telefonní hlášení klientů jsou v případě potřeby podrobeny testu na principu podobném detektoru lži, místo tepu a potu se však tento přístroj zaměřuje na hlasovou křivku. „Z analýzy nahrávek telefonátů se staršími případy víme, že výsledky tohoto přístroje jsou spolehlivé,“ dodává Bohman.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.