« Zpět

Cestovní pojištění? Pro většinu nutnost

| 30. července 2014 - 11:29 | Zprávy | Neživotní pojištění

Převážná většina lidí, kteří jezdí za hranice, vnímá cestovní pojištění jako nutnost (73 procent). Dalších 26 procent Čechů ho považuje za potřebné v závislosti na tom, kam cestuje.

Nejčastěji jim připadá zbytečné sjednat si cestovní pojištění do sousedních zemí. První místo s přehledem zaujímá Slovensko (63 procent). Následuje Německo (24 procent) a Polsko (20 procent). Zajímavé je, že podle Čechů je důležitější pojistit se na pobyt v Rakousku (11 procent by se nepojistilo) než právě sousedním Německu. Každý dvacátý, který se pojišťuje v závislosti na destinaci, se domnívá, že je zbytečné se pojistit do zemí v rámci Evropské unie. Čtyři procenta nevidí důvod k pojištění, pokud směřují do Maďarska. Údaje vyplývají z průzkumu, který pro Cetelem v červnu realizovala agentura Stem/Mark na vzorku 521 respondentů.
 
Podle průzkumu uzavírá cestovní pojištění při cestě do zahraničí vždy 70 procent lidí. Většinou ho uzavírá dalších 19 procent, naopak většinou ho neuzavírá šest procent lidí a dalších pět procent si ho nesjednává nikdy. Při výběru konkrétní pojistky je pro Čechy sice důležitá cena, o něco větší roli ale hraje výše pojistného krytí. O konkrétní situace, na které se pojištění v rámci jednotlivých limitů nevztahuje, se však nezajímá každý pátý. Čtyři procenta respondentů se přitom domnívají, že mezi rizikové či nebezpečné sporty, na které je třeba sjednat připojištění, patří plavání. V případě šnorchlování se už jedná o celou čtvrtinu. Cestovní pojištění považuje za levné či cenově přijatelné 89 procent dotázaných.
 
Cestovní pojištění si přitom lidé (i ti, kteří nejsou klienty Cetelemu) mohou on-line sjednat i u Cetelemu, vybrat si mohou ze tří variant pojistného krytí. V případě pojištění léčebných výloh v zahraničí a repatriace je přitom pojistný limit stanoven minimálně na 3 miliony korun. Cetelem nabízí speciální cestovní pojištění také pro majitele Kreditní karty Cetelem. V případě tohoto pojištění si klienti mohou vybrat ze čtyř variant pojistného krytí a mohou tak pojistit i svoji rodinu. Cestovní pojištění ke kreditní kartě je platné ve všech zemích světa a zároveň se na něj nevztahuje žádný limit pro počet zahraničních cest.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.