« Zpět

Nejvíce Češi šetří na dovolenou

29. března 2016 - 13:54 | Zprávy

Z průzkumu, který mezi ekonomicky aktivní populací vypracovala pro banku Cetelem agentura Stem/Mark, je patrné, že volnočasové aktivity a odpočinek hrají v životech Čechů důležitou roli, protože téměř 1,8 milionu Čechů šetří na dovolenou. Jedná se přitom o vůbec nejčastější důvod, kvůli kterému si Češi účelně odkládají peníze stranou. Největší podíl na tom mají Pražané, z nichž tři čtvrtiny přiznávají, že důvodem, proč šetří, je právě dovolená.

Na druhém místě v průzkumu skončilo šetření prostředků na vybavení domácnosti. Podle průzkumu si peníze stranou na nové spotřebiče či nábytek dává přes 1,7 milionu obyvatel. Na třetím místě je pak koupě automobilu, na který odkládá peníze stranou přes milion Čechů. Na pořízení nemovitosti si šetří téměř 900 tisíc lidí.
„Lidé si častěji šetří na levnější věci, u těch dražších často počítají s financováním úvěrem v částečné či plné výši,“ říká Tomáš Siegler, marketingový ředitel banky Cetelem.

Finanční rezervu na nenadálé výdaje si tvoří více než 2,8 milionu Čechů, dalších téměř 1,3 milionu lidí na tvorbu finančního polštáře nemyslí, protože jejich příjmy převyšují výdaje a rezerva jim na účtu zůstává. V případě, že si lidé peníze stranou odkládají, jedná se nejčastěji o jeden až dva tisíce korun. lustzone

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.