« Zpět

MONETA poskytuje zelené úvěry na nová i ojetá elektroauta, nabízí na ně o 1 % nižší úrokovou sazbu

| 26. září 2023 - 10:00 | Zprávy

MONETA Money Bank rozšiřuje svou nabídku zelených úvěrů. Nově svým zákazníkům nabízí speciální úvěr na elektromobily a hybridy. Klienti jej získají nejen na nákup nových vozidel, ale i ojetin. V rámci úvěru je nabízena zvýhodněná úroková sazba, která je o 1 % nižší než ta standardní. Výši splátek si lze navíc nastavit dle vlastních preferencí.

Pro sjednání úvěru není stanovena maximální pořizovací cena automobilu. Minimální výše první splátky je však 15 % z pořizovací ceny auta. „U nového automobilu si může klient rozložit úvěr na 96 splátek, to samé platí u ojetých vozidel, kde jsou však výjimkou podnikatelé, kteří mají stanovených maximálně 84 splátek,“ uvedl v této souvislosti Vojtěch Neduchal, ředitel MONETA Auto. U ojetých automobilů nesmí přesáhnout stáří vozidla na začátku financování 36 měsíců od první registrace, maximální stáří vozidla na konci financování je pak 8 let.

V rámci úvěru se taktéž nabízí zvýhodněná úroková sazba nižší o zhruba 1 % oproti standardní sazbě. „Do finální ceny však vstupuje několik proměnných, jako jsou například cena vozidla, výše první platby, stáří vozidla a délka splácení,“ dodal Vojtěch Neduchal.

Oproti letošnímu roku banka zaznamenává větší zájem především o nová vozidla s hybridním pohonem. V minulém roce byl objem úvěrů na hybridní vozidla téměř 38 milionů, letos činí za prvních osm měsíců více než 30 milionů. „Neustále se snažíme svými aktivitami přispívat k ochraně životního prostředí a udržitelnosti. Proto jsme rádi, že můžeme podporovat ekologičtější alternativy dopravy a usnadnit našim klientům přechod na čistou a udržitelnou budoucnost,“ potvrdila Zuzana Filipová, ředitelka komunikace a udržitelnosti MONETA Money Bank.

Se sjednáním úvěru mohou klientům napomoci i finanční konzultanti, jejichž seznam a kontakty lze najít na stránkách MONETA Auto: monetaauto.cz/konzultanti.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.