« Zpět

Ministerstvo financí vyhlašuje březen měsícem finančního zdraví

| 3. března 2023 - 13:08 | Zprávy

Na podporu finančního vzdělávání v Česku vyhlašuje Ministerstvo financí ve spolupráci s EFPA ČR a yourchance měsíc březen měsícem finančního zdraví.

V průběhu celého měsíce března bude probíhat řada významných akcí, jejichž společných cílem je zvyšování finanční gramotnosti dětí i dospělých. Zapojí se do nich i řada soukromých subjektů, které vyvíjejí nekomerční aktivity podporující finanční gramotnost.

Máme velkou radost, že 11. března v Centru Černý Most“ opět proběhne živá akce s herci a youtubery, kde se budou hrát hry a diskutovat o finančním zdraví“, doplňuje Jana Merunková, ředitelka yourchance o.p.s.

“V březnu dále probíhají krajská kola Soutěže Finanční gramotnost, kde týmy žáků a studentů škol z celé České republiky prokazují své finanční znalosti a prezentují výsledky zadané případové studie,” upřesňuje prezidentka a spoluzakladatelka EFPA ČR Marta Gellová.

Nadace České spořitelny přichází s novým projektem silnejsidikyvzdelavani.cz zaměřeným na kompetence pro finanční zdraví. Její další aktivitou je uspořádání soutěže pro žáky základních a středních škol na téma „Co pro tebe znamená být finančně v pohodě?“.

Česká bankovní asociace je i v letošním roce národním organizátorem soutěže European Money Quiz. V průběhu března se uskuteční třídní a národní kolo této finančně-vědomostní soutěže zaměřené na žáky a studenty ve věku 13-15 let. Soutěž vyvrcholí celoevropským finálovým kolem, které se uskuteční v polovině května v Bruselu.

„Rádi jsme za Ministerstvo financí podpořili nápad vyhlásit letošní březen měsícem finančního zdraví. V současné ekonomicky složité době se stále více ukazuje, že právě dostatečná finanční gramotnost je základním předpokladem pro zdravé finance každého z nás,“ uvádí ministr financí Zbyněk Stanjura.

Tradičně proběhne týden finančního vzdělávání, Global Money Week (GMW), který se letos bude konat ve dnech 20. až 26. března a do kterého se, podobně jako většina zemí po celém světě, zapojuje již několik let i Česká republika.

Celý měsíc plný aktivit uzavře odborná konference s názvem Kompetence pro finanční zdraví, která za účasti řady zajímavých osobností proběhne v Kongresovém centru České národní banky dne 31. 3. 2023.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.