« Zpět

Martin Brix ze společnosti LeasePlan ČR se stal Finančním ředitelem roku 2016

| 11. dubna 2017 - 9:25 | Zprávy

Finančním ředitelem roku 2016 se stal Martin Brix z firmy LeasePlan Česká republika, tuzemské pobočky vedoucí společnosti v oblasti správy podnikových automobilových flotil. Odbornou anketu každoročně pořádá Klub finančních ředitelů (CFO Club).

Porota ocenila zejména kroky zaměřené na vyšší efektivitu interních firemních procesů, které v loňském roce vedly k nárůstu provozního zisku českého zastoupení LeasePlanu o 19 %. Současně se podle měření nezávislé agentury zvýšila loajalita klientů vůči společnosti i angažovanost zaměstnanců.
 
Členové poroty, kterou tvoří finanční ředitelé z firem rozličného zaměření i další odborníci, ale posuzovali také dřívější profesní úspěchy nominovaných osobností. Martin Brix nastoupil do LeasePlanu v roce 2000 na pozici Credit Analyst, od roku 2003 tady pracoval jako Risk Manager. V roce 2007 jej centrála skupiny vyslala do Rumunska, kde se coby finanční ředitel podílel na rozjezdu tamější pobočky. Už po třech letech provozu začala firma vydělávat a během necelých pěti let se stala lídrem rumunského trhu.
 
V roce 2012 se Martin Brix vrátil do České republiky, to už na pozici finančního ředitele. Podílel se na řadě změn a inovací, které česká pobočka LeasePlanu zavedla. Výsledkem je průměrný 10% roční růst, k němuž přispěl i vstup do nových zákaznických segmentů, zejména do kategorie malých a středních firem (SME).
 
„Vítězství v anketě si velice vážím. Je pro mě o to cennější, že hlavní slovo při výběru kandidátů mají kolegové finanční ředitelé. Právě oni nejlépe vědí, jak obtížné je dnes pro firmy na trhu uspět a možná ještě obtížnější svou pozici hájit v tvrdé konkurenci,“ říká Finanční ředitel roku 2016 Martin Brix. 
 
Na druhém místě se umístil finanční ředitel společnosti Alza.cz Jiří Ponrt, třetí místo obsadil Sébastien Guidoni ze společnosti AXA Česká republika. Talentem roku porota zvolila Josefa Šubera z firmy Orkla Foods Central Europe.
 
Klub finančních ředitelů (CFO Club) je asociace vrcholových pracovníků v oblasti finančního řízení, která sdružuje přední odborníky z českých a slovenských podniků, zástupce vysokých škol i odbornou veřejnost.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.