« Zpět

Mark Mobius i Cathie Wood vystoupí na investiční akci roku na Pražském hradě

| 20. září 2023 - 14:15 | Zprávy

Inspirativní přednášky více než 50 předních českých investorů, investiční tipy, panelové diskuse s osobnostmi finanční scény i networking – to vše nabídne Global Investment Summit AUTUMN (GIS), který se uskuteční 2. listopadu v jedinečných prostorách Martinického paláce na Pražském hradě.

Na akci, která očekává přes 500 účastníků a více než 50 tisíc online diváků, vystoupí legendární investor Mark Mobius, který zde představí svou poslední knihu. Další potvrzenou mezinárodní hvězdou je Cathie Wood, jejíž jméno patřilo během pandemie mezi ta nejskloňovanější v rámci všech finančních médií. Šéfka investiční firmy Ark Invest ve své strategii sází především na technologické firmy, mezi něž patří například Tesla, Coinbase nebo Roku. Jak hodnotí současné ekonomické prostředí? Kde vidí budoucnost technologického sektoru? Nejen na to odpoví při exkluzivním vystoupení během konference Global Investment Summit 2023. Z českých řečníků si diváci budou moci poslechnout například Miroslava Singera, Danu Bérovou, Dominika Stroukala, Kateřinu Zychovou, Libora Váku či Michala Skořepu a mnoho dalších.

Během celodenního programu rozděleného do několika tematických bloků se vystupující zaměří na současnou situaci a její dopady na investování, zazní investiční tipy i nejlepší strategie pro trading, návštěvníci i diváci online si budou moci vyslechnout i rady ohledně investic do nemovitostí či zemědělské půdy a farem. Hosté se mohou těšit na bohatě obsazené panelové diskuse a samozřejmě na networking. Součástí je také soutěž Startup Validation Contest, v níž začínající startupisté předvedou, jak zvládli jednu z nejkritičtějších části rozjezdu – validaci svého byznysu.

„Podařilo se nám zajistit pestrou paletu vystupujících odborníků. Na konferenci se českému publiku představí legendární Mark Mobius, který se podělí o své dlouholeté zkušenosti stejně jako známá jména české investiční a finanční scény. Svět investic je bohatý a věřím, že v programu si každý najde své, ať s investicemi teprve začíná nebo patří mezi zkušenější investory,“ říká Jan Novotný, hlavní organizátor summitu.

Inspirativní přednášky i networking

V exkluzivních prostorách Martinického paláce budou diváci moci navštívit nejen přednášky zkušených investorů a CEO, ale také se aktivně zapojit do diskuzí či networkingu, který bude po celou dobu akce probíhat v přilehlých saloncích. Účastníci se budou moci před zahájením summitu a po celou dobu jeho trvání propojovat prostřednictvím online networkingové aplikace od společnosti Happenee.

V průběhu celého dne se mohou návštěvníci a diváci těšit na sedm hlavních bloků a řadu samostatných přednášek. V první části se budou vybraní tuzemští ekonomové zaobírat současnou makroekonomickou situací, jejím výhledem, možným scénářem vývoje i riziky a také tím, jakou roli hraje měnová a fiskální politika v oživení hospodářství a tlumení inflace. Jedním z vrcholů konference bude bezesporu další část, v níž bývalý guvernér České národní banky Miroslav Singer vyzpovídá legendárního investora Marka Mobiuse. Ten by měl na konferenci představit svou poslední knihu The Inflation Myth And The Wonderful World Of Deflation.

Druhý blok zaměřený na investice nabídne tipy k získání finanční nezávislosti, což je téma, které i s ohledem na vývoj penzijního systému, nabírá na stále větší důležitosti. Panel odborníků přinese pohled na dlouhodobé budování portfolia i konkrétní investiční tipy a nejlepší strategie či segment ESG investic.

Třetí část pak bude věnována příležitostem v obchodování, technickou i fundamentální analýzu i risk management při tradingu. V tomto bloku se budou řečníci věnovat především tradingu ropy, cenných kovů, Forexu či akciím. V dalším bloku prozradí realitní investor Libor Váka, jak najít a nakupovat nemovitosti pod cenou, další část programu pak zahrnuje výhody a nástrahy investování do nemovitostí v zahraničí nebo oblast investic do zemědělské půdy a ekologických farem.

„Ambicí akce je zprostředkovat náhled na komplexní svět investic, pomoci jin získat inspiraci i znalosti k tomu být dlouhodobě úspěšnými investory, ať už je zajímají akcie, fondy nebo nemovitosti. Věřím, že zážitek z akce umocní návštěvníkům i jedinečnost prostor v těsné blízkosti Pražského hradu,“ dodává Jan Novotný.

Zajímavý vhled do finančního světa z jiné perspektivy nabídne panel s takzvanými finfluencery. Kdo jsou, co stálo za expanzí jejich vlivu a proč dává smysl analyzovat jej stejně jako firmu nebo akcii? Na to odpoví známé osobnosti z finančního světa, které jsou na sociálních sítích aktivní. A celý informačně naplněný den poté zakončí startupová soutěž, načež proběhne networking a slavnostní galavečeře pro partnery v okouzlujících kulisách Martinického paláce na Pražském hradě.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.