« Zpět

Společnosti Raiffeisen – Leasing v loňském roce poskytly o 40 % více finančních prostředků

| 19. června 2014 - 9:00 | Zprávy | Leasing

Rok 2013 je nejúspěšnějším v historii i díky nárůstu zisku o 234 %. Společnosti Raiffeisen – Leasing v loňském roce profinancovaly movitosti a nemovitosti v celkovém objemu pořizovacích cen 3,378 miliard korun, což představuje téměř 40% meziroční nárůst. Zisk po zdanění vzrostl o 234 %. Rok 2013 byl tak nejúspěšnější v historii obou společností.

Celkový objem portfolia společností Raiffeisen – Leasing a Raiffeisen – Leasing Real Estate činí 14,178 miliard korun. Společnost potvrdila svoji pozici jedničky na trhu leasingu nemovitostí s celkovým objemem portfolia nemovitostí ve výši necelých 9 miliard korun. Společnosti se daří růst, aniž by zhoršila kvalitu svého portfolia.
 
Těchto výsledků společnost dosáhla i přes pokračující stagnaci poptávky po nebankovních finančních produktech na českém leasingovém trhu. Podle statistik České leasingové a finanční asociace objem leasingu, úvěrů a factoringu vzrostl v loňském roce o 4,4 %. Čísla Raiffeisen – Leasingu jsou výjimečná i v celoevropském kontextu, kdy objem evropského leasingu meziročně vzrostl o 1,9 %.
 
Na konci loňského roku akcionáři významně navýšili kapitál Raiffeisen – Leasing, čímž potvrdili důvěru skupiny Raiffeisen v další růst leasingových aktivit. Výplatou dividend a prodejem podílu v Raiffeisen – Leasing Real Estate se kapitál společnosti Raiffeisen – Leasing v roce 2014 dále navýší.
 
„V letošním roce nadále podporujeme to, v čem jsme nejsilnější, tedy financování strojů, zařízení, technologií a samozřejmě nemovitostí. Velké úsilí budeme ale v tomto a následujících letech věnovat úspěchu našich nových produktů v leasingu automobilů. Tomuto trhu se v minulosti Raiffeisen - Leasing systematicky nevěnoval. Rozhodli jsme se využít vhodné situace na trhu k získání výrazného tržního podílu. Splnění tohoto cíle budeme věnovat velkou pozornost vč. představení nových produktů, úpravy strategie a posílení našich obchodních týmů,“ přibližuje cíle pro letošní rok Tomáš Gürtler, generální ředitel společnosti. Při oslovování klientů společnost navazuje na úspěšnou spolupráci s českou Raiffeisenbank a.s., kdy objem transakcí zprostředkovaných bankou meziročně vzrostl o 371 %.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.