« Zpět

sAutoleasing zvyšuje ochranu klientů při koupi auta díky službě CheckLease2

| 13. července 2011 - 11:02 | Zprávy | Leasing

Klienti společnosti sAutoleasing, dceřiné společnosti České spořitelny, jsou nyní při koupi vozu na leasing nebo úvěr více chráněni. Před uzavřením leasingové nebo úvěrové smlouvy sAutoleasing nově provádí zvýšenou kontrolu spojenou s historií pořizovaného vozu. K tomu využívá nové služby CheckLease2, která byla spuštěna od června letošního roku.

Klienti společnosti sAutoleasing, dceřiné společnosti České spořitelny, jsou nyní při koupi vozu na leasing nebo úvěr více chráněni. Před uzavřením leasingové nebo úvěrové smlouvy sAutoleasing nově provádí zvýšenou kontrolu spojenou s historií pořizovaného vozu. K tomu využívá nové služby CheckLease2, která byla spuštěna od června letošního roku.
- Zvýšená kontrola vozidla před koupí na leasing nebo úvěr zlepšuje ochranu klientů
- Využitím služby CheckLease2 snižuje od června 2011 sAutoleasing riziko spojené s neznalostí historie vozu a nekalými praktikami prodejců vozů
„Novinka na leasingovém trhu – služba CheckLease2 – nám umožní kontrolu, zda je vůz financován jinou společností, nebo zda je evidován v rámci financování skladových zásob. Tím snáze dopředu odhalíme případný pokus o nekalé jednání prodejců vozů a eliminujeme riziko spojené s pořízením takového vozu na leasing nebo úvěr,“ uvedl k nové službě Jakub Srnec, ředitel odboru Řízení úvěrových rizik společnosti sAutoleasing.
Na spuštění služby CheckLease2, kterou provozuje společnost CEBIA, se podílelo sedm nejvýznamnějších leasingových společností působících na českém trhu. Služba CheckLease2 funguje na distribuci dat o již financovaných vozech a je určena k prověření vozidla v databázích leasingových společností, v registru povinného ručení a v registru odcizených vozidel Policie ČR a Policie SR.

Společnost sAutoleasing se zaměřuje na financování osobních a užitkových vozů do 3,5 t. Klienti si pro leasingové a úvěrové financování mohou vybrat mimořádnou splátku v rozmezí 0 až 70 % z pořizovací ceny vozu a délku splácení od 12 do 96 měsíců. Mixem těchto parametrů si sami výrazně ovlivní výši svých měsíčních nákladů. Leasing nebo úvěr uzavřou klienti přímo v místě prodeje. U standardních podmínek stačí k vyřízení vyplněná žádost o leasing, dva doklady totožnosti u nepodnikatelů, nebo jeden doklad totožnosti a doklad o právní subjektivitě u podnikatelů.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

máte pravdu, u nás úpně stejný problém s poplatkem. Pak je člověk za pitomce že písmem 2mm velkým psaná smlouva ho hned nenapadne že to je záměr.

Kdo tohle vůbec dovolil? politici a pakáž podvodníků v oblecích.

S autoleasing se jen tvář´í jako seriózní ale OPAK je pravdou.

 

POZOR NEETICKÝ POPLATEK ZA UZAVŘENÍ SMLOUVY

V A R U J I všechny před uzavřením uvěru u firmy Sautoleasing a.s., Budějovická 1518/13b, Praha 4. Jejich poplatek za uzavření smlouvy činí 46551,-CZK. Což je opravdu neetický poplatek. Pokud tuto "drobnost" přehlédnete a propásnete zákonou lhůtu nezbývá než zaplatit. Takže výsledek je následující: pokud si třeba půjčíte 100000,- tak jim zaplatíte 200000,-CZK.
Což je už lichva, ovšem schovaná za poplatek uzavření smlouvy. Na dotaz přímo ve firmě jsem dostal odpověď od pracovnice pí.Rokošové, že jsem si měl smlouvu lépe přečíst. Ano v tom má pravdu, ale na to že to je neetické už nedokázala odpovědět.
Píšu to sem jako varování pro všechny potencionální zákazníky Sautoleasingu, aby si pozorně přečetli smlouvu a hlavně částky, které se tam vyskytují.
Tato smlouva byla uzavřena v AAA Autobazar na Praze 8 pracovníkem L. Faltusem, ani tento pán neupozornil na tento poplatek. Jeho slovy "není to naše smlouva", ale zapomíná, že oni jí zprostředkují a jistě z toho mají provize. Takže varuji i před AAAautobazarem.
Jediná zbraň proti těmto "lichvářům" je že budeme internetem toto šířit, aby takto postižených bylo co nejmíň.

Praktiky teto společnosti jsou něco nechutného,lichvářské pokuty za předčasné spláceni v řádu desetitisícu!