« Zpět

s Autoleasing zkracuje dobu pro získání vozů do osobního vlastnictví

| 6. srpna 2009 - 10:37 | Zprávy | Leasing

Klienti společnosti s Autoleasing, dceřiné společnosti České spořitelny, si mohou od konce července sjednávat finanční leasing na 24 měsíců. Společnost s Autoleasing tak umožnila podnikatelům zkrátit dobu, za kterou mohou získat osobní nebo užitkový vůz do osobního vlastnictví, a to z 60 na 24 měsíců, přičemž pravidelné splátky zůstávají nadále daňově uznatelné. 

Klienti společnosti s Autoleasing, dceřiné společnosti České spořitelny, si mohou od konce července sjednávat finanční leasing na 24 měsíců. Společnost s Autoleasing tak umožnila podnikatelům zkrátit dobu, za kterou mohou získat osobní nebo užitkový vůz do osobního vlastnictví, a to z 60 na 24 měsíců, přičemž pravidelné splátky zůstávají nadále daňově uznatelné. Novinkou společnost reaguje novelu zákona o dani z příjmu, která zavedla možnost mimořádných odpisů.
"I přes jednoduchost a klientsky příznivé podmínky při vyřizování leasingu, stanovujeme parametry našich produktů tak, abychom naše klienty nedostali do složité finanční situace," uvedl Wilfried Elbs, předseda představenstva a generální ředitel společnosti s Autoleasing.
Nabídka výrazně kratšího leasingového financování platí pro nově pořízené osobní a užitkové vozy. Tento finanční leasing lze vyřídit přímo v místě prodeje. Klient si může vybrat pro leasingové financování výši mimořádné splátky mezi 0 až 70 % a také variabilní délku splácení 12 až 96 měsíců. U standardních podmínek stačí k vyřízení leasingu vyplněná žádost o leasing, dva doklady totožnosti u nepodnikatelů, nebo jeden doklad totožnosti a doklad o právní subjektivitě u podnikatelů.
Mimořádné odpisy umožňují zkrátit leasingovým společnostem zákonnou dobu trvání leasingu (minimální doba trvání leasingu byla dříve 60 měsíců). Novela, leasingovým společnostem umožňuje nabídnou leasing s dobou trvání výrazně kratší. Minimální doba trvání se řídí mimořádnými odpisy tak, jak uvádí tabulka.
Mimořádné odpisy mohou podnikatelé využít na pořízení nového majetku, tj. majetku pořízeného od 1. ledna 2009 do 30. června 2010. Aby podnikatelé mohli odpisy na nově nabytý majetek uplatnit, musí být jejich prvním vlastníkem. V praxi to znamená, že mimořádné odpisy se nevztahují na použité předměty, které měl zařazen do majetku jiný vlastník.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.