« Zpět

Raiffeisenbank zjednodušuje úvěrový proces pro střední firmy

| 26. března 2010 - 10:34 | Zprávy | Leasing

Raiffeisenbank nově přichází s upraveným způsobem hodnocení a vyřízení úvěru pro firmy s ročním obratem od 30 do 250 milionů korun. „Hlavním cílem změn je vedle zkrácení času potřebného pro zpracování žádostí i vyšší dostupnost standardních úvěrů pro klienty, kteří nevykazují známky zvýšeného úvěrového rizika,“ uvedl ředitel firemního bankovnictví Václav Štětina. 

Raiffeisenbank nově přichází s upraveným způsobem hodnocení a vyřízení úvěru pro firmy s ročním obratem od 30 do 250 milionů korun. „Hlavním cílem změn je vedle zkrácení času potřebného pro zpracování žádostí i vyšší dostupnost standardních úvěrů pro klienty, kteří nevykazují známky zvýšeného úvěrového rizika,“ uvedl ředitel firemního bankovnictví Václav Štětina. „Chceme tomuto segmentu klientů zjednodušit přístup k financování. Jsme si vědomi, že dostupnost a rychlost vyřízení úvěru je ještě důležitější než kdykoli jindy,“ dodal.
Nový způsob hodnocení úvěrových žádostí je určen pro úvěry v maximální výši 15 milionů korun na jednoho klienta. Systém rychle vyhodnotí, zda lze produkt klientovi poskytnout. Navíc určí i maximální limit pro jednotlivý produkt nebo kombinaci produktů a umožní tak bance nabídnout klientovi i vyšší limit nebo další produkt, než který aktuálně požaduje.
Kombinace produktů poskytovaná novým zrychleným procesem může obsahovat kontokorentní úvěr, revolvingový úvěr, úvěr se splátkovým kalendářem se splatností až pět let, bankovní záruky a limit na operace pro ošetření kurzového rizika. U téměř všech úvěrů lze využít jako formu zajištění „M-záruku“ poskytovanou ČMZRB. Pro kontokorentní úvěr a krátkodobý úvěr se spláceným kalendářem navíc banka nevyžaduje kromě směnky žádné zajištění.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.