« Zpět

Při nákupu auta myslí Češi ekonomicky

| 8. června 2010 - 10:47 | Zprávy | Leasing

Nejdůležitějšími parametry při výběru nového vozu jsou pro Čechy spotřeba a značka vozu. Vyplývá to z ankety GE Money Auto. Pomyslný žebříček pěti nejdůležitějších kritérií při nákupu automobilu u českých řidičů tvoří: spotřeba (18 %), značka vozu (16 %), poměr cena/výkon (13 %), prostornost vozu (12 %) a vzhled (11 %). Respondenti dále uvedli, že nové auto nejčastěji prověří nějakou delší vyjížďkou, nebo se jedou pochlubit kamarádům a známým.


Nároky na automobil se významně liší mezi muži a ženami. „Zatímco pro ženy jsou nejdůležitějšími parametry značka vozu, případně vzhled a design, muži myslí ekonomicky a rozhodují se podle spotřeby automobilu. Pro 5 % dotázaných žen je dokonce tím nejdůležitějším parametrem barva vozu,“ říká Markéta Dvořáčková, tisková mluvčí GE Money Auto.
Každý desátý muž se rozhoduje podle výkonu a rychlosti automobilu. Rychlosti přikládají největší význam muži ve věku 18 – 29 let, kteří také podle dlouhodobých statistik patří mezi nejnebezpečnější řidiče. Někteří mladí řidiči vybírají také podle toho, jak by se vůz líbil ženám.
Starší řidiči schovají nové auto do garáže, mladí se pochlubí kamarádům
A co udělají ihned po koupi nového auta Češi jako první? Podle ankety GE Money Auto lze na tuto otázku odpovědět v závislosti na věku řidiče. „Zatímco každý třetí řidič ve věku 56 a více let by jel auto rychle schovat do garáže, mladí respondenti ve věku 18 – 29 let by se nejprve jeli s novým autem pochlubit kamarádům a známým,“ říká Markéta Dvořáčková.
Celá čtvrtina řidičů chce nové auto ihned po zakoupení prověřit nějakou delší vyjížďkou. „GE Money Auto vychází těmto řidičům vstříc. Při financování nového auta úvěrem autoCREDIT VÍKEND věnuje každému poukaz na víkendový pobyt dle vlastního výběru, který je skvělou příležitostí nově koupené auto ihned vyzkoušet,“ říká Markéta Dvořáčková.
Nabídka víkendového pobytu v jednom ze čtyřhvězdičkových hotelů platí pro všechny zákazníky GE Money Auto, kteří do 31. července 2010 využijí pro financování svého nového nebo ojetého automobilu úvěr autoCREDIT VÍKEND. Hotelový poukaz mohou klienti GE Money Auto uplatnit v jakémkoliv z 200 vybraných hotelů v České republice, Slovensku, Polsku, Maďarsku, Rakousku, Německu, Nizozemí, Švýcarsku, Francii, Itálii, Slovinsku nebo Chorvatsku. Kompletní seznam ubytovacích zařízení naleznou zájemci na internetových stránkách www.gemoney.cz/au­tocredit-vikend.
Hotelový poukaz zahrnuje:
• ZDARMA ubytování na 2 noci se snídaní, pro 2 osoby ve dvoulůžkovém pokoji
• NAVÍC poukázku na restaurační anebo jiné hotelové služby v hodnotě 44 EUR
Na první jízdu s partnerem
Anketa GE Money Auto také zjišťovala, koho by v novém autě čeští řidiči jako prvního svezli. Nejčastěji by to byl partner (36 %), rodina (29 %) či kamarád (23 %). Zajímavé je, že každý sedmý muž by v novém autě nesvezl nikoho a raději by si vychutnal jízdu sám.
Anketa GE Money Auto proběhla letos v dubnu mezi 500 respondenty v České republice.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.