« Zpět

Povinné ručení má u nás sjednáno přes 900 tisíc řidičů

| 13. srpna 2009 - 10:09 | Zprávy | Leasing

Jaroslav Besperát, Česká podnikatelská pjišťovna v rozhovoru pro Právo: "Loňský rok byl pro nás v této oblasti pojištění mimořádně úspěšný. Česká podnikatelská pojišťovna vykázala v povinném ručení nejvyšší meziroční nárůst portfolia pojištěných vozidel z celého českého trhu a nás těší, že velký zájem motoristů o pojištění vozidel u naší pojišťovny pokračuje i v letošním roce. V současné době má u nás sjednáno povinné ručení přes 900 tisíc majitelů vozidel. Dlouhodobě si udržujeme pozici třetího největšího poskytovatele povinného ručení v České republice."

NÁMĚSTEK GENERÁLNÍHO ŘEDITELE ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY JAROSLAV BESPERÁT:
* Loni jste vykázali v povinném ručení nejvyšší meziroční nárůst pojištěných vozidel na trhu. Pokračovali jste v této dynamice i v letošním prvním pololetí?
Loňský rok byl pro nás v této oblasti pojištění mimořádně úspěšný. Česká podnikatelská pojišťovna vykázala v povinném ručení nejvyšší meziroční nárůst portfolia pojištěných vozidel z celého českého trhu a nás těší, že velký zájem motoristů o pojištění vozidel u naší pojišťovny pokračuje i v letošním roce. V současné době má u nás sjednáno povinné ručení přes 900 tisíc majitelů vozidel. Dlouhodobě si udržujeme pozici třetího největšího poskytovatele povinného ručení v České republice.
* Pokud hovoříme o pozici na trhu, co děláte pro to, abyste ji nadále udrželi, případně posílili?
Jediná cesta vede přes spokojenost našich klientů. Zaměřujeme se na kvalitu, jen tak můžeme obstát. V současné době patříme v likvidaci pojistných událostí mezi nejlepší a nejrychlejší na trhu. S plnou zodpovědností si troufám říci, že 95 procent škod jsme schopni – ve spolupráci s naším partnerem, společností Global Expert – vyřídit do tří dnů od dodání všech potřebných podkladů. Pokud se s řidičem dohodneme, že chce škodní plnění vyplácet pouze rozpočtem, je prohlídka garantována do 48 hodin. Avšak převážná většina těchto prohlídek je vyřízena v časovém limitu do 24 hodin.
* Na co především sázíte ve svých produktech?
Nadprůměrný nárůst prodeje povinného ručení významně podpořila naše produktová řada Autopojištění Combi Plus, u které jsme výrazně přepracovali a optimalizovali obsah jednotlivých pojištění. Předností celé produktové řady je vysoká variabilita, zohledňující možnost výběru varianty od cenově nejvýhodnější až po variantu pro nejnáročnější. Autopojištění Combi Plus přináší našim klientům komfort sjednání povinného ručení, havarijního pojištění a dalších typů doplňkových pojištění na jediné pojistné smlouvě.
* Co tím přesně myslíte?
Nadále uplatňujeme segmentaci tarifů, která pro naše klienty představuje možnost, jak dosáhnout výrazně příznivějších podmínek pro výpočet sazby. Nabídkou Extrabonusu Profi jsme jako první pojišťovna na trhu umožnili řidičům využít bonus za bezeškodní průběh dopředu a získat tak zajímavou slevu na pojistném. Významně jsme podpořili i oblast asistenčních služeb. Česká podnikatelská pojišťovna se řadí k nemnoha pojišťovnám, které nabízejí zdarma asistenci k povinnému ručení nejen při nehodě, ale i v případě pouhé poruchy vozidla.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.