« Zpět

Osud leasingu v Česku bude záležet na rozhodnutích soudců

| 7. ledna 2011 - 10:26 | Zprávy | Leasing

Půjčovny aut mají levnější, ale nedobrovolnou konkurenci: leasingové společnosti. Od 1. ledna totiž platí novela zákona o spotřebitelském úvěru, která dává kupujícímu možnost do čtrnácti dnů od smlouvy odstoupit. Cena vozu však za tu dobu poklesne až o čtvrtinu.

Půjčovny aut mají levnější, ale nedobrovolnou konkurenci: leasingové společnosti. Od 1. ledna totiž platí novela zákona o spotřebitelském úvěru, která dává kupujícímu možnost do čtrnácti dnů od smlouvy odstoupit. Cena vozu však za tu dobu poklesne až o čtvrtinu.
Novela zákona obsahuje podle generálního tajemníka České leasingové a finanční asociace (ČLFA) Jiřího Pulze 22 bodů s nejasným výkladem. Právě možnost do 14 dnů vypovědět smlouvu společnostem, které při leasingu na rozdíl od úvěru zůstávají majiteli vozů, je největším problémem. Firmy se obávají, že by zákazníci mohli díru v zákoně zneužít a poskytovatelům by na krku zůstaly „ojeté“ vozy.
Tři ze čtyř největších leasingových společností proto přestaly finanční leasing fyzickým osobám úplně nabízet. Vozy si tak mohou pořídit pouze podnikatelé. Upozornily na to Lidové noviny.
„Od nynějška nabízíme spotřebitelům pro pořízení osobního automobilu pouze produkty úvěrového typu, finanční leasing nyní nabízíme pouze podnikatelským subjektům,“ uvedla ředitelka komunikace UniCredit Leasing Erika Duchanová. Stejně zareagovaly společnosti Credium a ČSOB Leasing.
Pouze největší poskytovatel leasingu v Česku společnost ŠkoFin zatím zrušení leasingu pro spotřebitele nechystá a nový zákon vítá. „Zákon může zvýšit povědomí a důvěru zákazníků ve finanční produkty obecně,“ uvedl vedoucí marketingu Jan Kloud. Společnost se bude snažit s klienty domluvit. „Případy budeme řešit individuálně,“ dodal Kloud.

Firmy čekají, jak dopadne první spor
Podle Pulze konec leasingu v Česku nehrozí. Další vývoj ovlivní především to, jak se k případným sporům postaví Česká obchodní inspekce a soudy. „Je otázkou, jestli soudní a kontrolní praxe zohlední specifika leasingového produktu,“ uvedl Pulz. Budou-li instituce rozhodovat ve prospěch poskytovatelů, je pravděpodobné, že leasing do své nabídky opět navrátí.
ČLFA také tlačí na zákonodárce, aby leasingovou problematiku ze zákona o spotřebitelském úvěru vyňali. V případě, že bude snaha úspěšná, jsou společnosti připraveny finanční leasing opět poskytovat. „Řešení zatím považujeme za přechodné,“ uvedla Duchanová o rozhodnutí zrušit leasingy.
Roli sehraje i fakt, zda zákazníci budou systém skutečně zneužívat. „Budeme bedlivě monitorovat situaci na trhu, chování zákazníků a reakce konkurence,“ dodal Martin Kalvoda ze společnosti Credium.
Změnu spotřebitelského zákona po České republice požadovala Evropská unie. Zahrnout do něj také leasing bylo nápadem českých legislativců.
Leasing při koupi auta byl v Česku velmi rozšířený, až v důsledku hospodářské krize začal zájem o něj prudce klesat. Časem se propad zájmu zpomalil, úplně se ale nezastavil. V prvním až třetím čtvrtletí evidovala ČLFA u patnácti největších společností meziroční pokles objemu o 6,7 procenta. Celkově pak v devíti měsících roku 2010 činil objem nákupu dopravních prostředků na leasing necelých třicet miliard korun. Zhruba 60 procent smluv bylo uzavřeno na finanční leasing, který využívají především jednotlivci.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.