« Zpět

UniCredit blokuje klientům karty

| 18. ledna 2012 - 11:56 | Zprávy | Karty

Tuzemská UniCredit Bank začala blokovat řadě svých klientů platební karty, odmítá ale sdělit, proč se k tomuto opatření uchýlila a kolika klientů se týká. „Já i můj muž máme dočasně zablokovanou kartu s tím, že bychom měli raději karetní účet zablokovat definitivně a nechat si vystavit kartu novou,“ řekla Právu čtenářka Jana z Prahy.

Tuzemská UniCredit Bank začala blokovat řadě svých klientů platební karty, odmítá ale sdělit, proč se k tomuto opatření uchýlila a kolika klientů se týká.
„Já i můj muž máme dočasně zablokovanou kartu s tím, že bychom měli raději karetní účet zablokovat definitivně a nechat si vystavit kartu novou,“ řekla Právu čtenářka Jana z Prahy.
Na novou kartu si však podle informací z banky, kterou dostala, musí počkat zhruba týden.
„Řeším, zda to mám teď udělat. Od víkendu totiž mám být na horách v zahraničí a žádnou hotovost u sebe nemám,“ sdělila.
S výběrem musí dát banka souhlas
„Nechám to zatím, jak to je, i když mi bylo řečeno, že před jakoukoli transakcí při dočasném zablokování karty budu muset volat do banky pro souhlas s jejím provedením,“ dodala.
UniCredit odmítá sdělit, z jakého důvodu a kolika svým klientům kartu zablokovala.
„V rámci asociačních pravidel provádí UniCredit Bank blokaci karet, které jsou potenciálně ohroženy z hlediska bezpečnosti. Je to standardní praxe každé banky,“ uvedla bez podrobností mluvčí banky Marie Wojciková.
Čtenáři Právu sdělili, že při komunikaci s nimi banka odkazovala na neupřesněnou „hlášku od obchodníka“, že by jejich karty mohly být zneužity.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.