« Zpět

Senioři využívají v ČSOB stále více platební karty a bankovnictví na dálku. Zvyšuje se i zájem o speciální infolinku.

| 6. října 2021 - 10:00 | Zprávy | Karty

Již půl roku v ČSOB funguje speciální Linka pro seniory, která je určená klientům starším 70 let. Pro klienty Poštovní spořitelny tato služba funguje již dva roky, klientům ČSOB je k dispozici od dubna 2021. Každý měsíc na linku seniorů zavolá přes 1 300 klientů a každý zde stráví v průměru 4 minuty.

Více jak 80 % seniorů používá platební kartu, ať už k výběrům z bankomatu nebo platbám u obchodníka, příp. ji využívá k transakcím na poště. Využívání aplikace ČSOB Smart, tedy mobilního bankovnictví, stouplo meziročně o více jak sto procent. „Skupina seniorů je důležitou a nezanedbatelnou skupinou klientů ČSOB. Proto jim přinášíme speciálního Průvodce seniora světem financí. Jde o elektronickou brožuru, která obsahuje celkem deset kapitol a je psaná srozumitelně formou příběhů,“ říká Milan Jursík z ČSOB. „Značná část brožury je věnována moderním nástrojům pro obsluhu účtu, které ulehčí seniorům život,“ dodává Milan Jursík.

Speciální informační linka pro seniory
Od dubna letošního roku funguje speciální informační linka pro klienty – seniory v ČSOB. Systém dle čísla rozpozná klienty starších sedmdesáti let, kteří jsou pak automaticky směrováni na tým speciálně vyškolených operátorů právě pro komunikaci se seniory. Od začátku fungování jsme takto obsloužili přibližně 8 tisíc klientů, kteří na lince strávili v průměru 4 minuty. „Nejčastějším dotazovaným tématem v současné době je bankovní identita a s ní spojený přechod na nové internetové bankovnictví. Klient má občas obavu, aby vše fungovalo v pořádku nebo má strach, že něco nezvládne, a tak prosí o radu,“ říká Jakub Hlaváč, ředitel Klientského centra ve skupině ČSOB.

Co dalšího klienti oceňují?

Klienti, kteří si nově žádají o zasílání důchodu na účet, nemusí chodit na ČSSZ a celý proces zařídíme za ně. Stačí, když klient přijde na pobočku, my s ním vyplníme potřebný formulář pro ČSSZ a pošleme ho přímo na ČSSZ. Tato služba je zajímavá a oceňovaná především klienty z menších měst a obcí, kteří nemají ČSSZ v místě svého bydliště.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Jak vysoké jsou úroky při vložení úspor do podílových fondů CSOB

   Dobrý den, dnes jsem při výběru z bankomatu zapomněla PIN karty ČSOB. Dostala jsem radu v bance jak v internetovém bankovnictví získat původní PIN,což se mi nepodařilo.