« Zpět

Napíchlé bankomaty

| 3. ledna 2012 - 11:10 | Zprávy | Karty

Kristina KLOUBKOVÁ, moderátorka
Teď jedno varování pro všechny, kteří před vánočními svátky vybírali peníze z bankomatů. Dobře si zkontrolujte pohyby na svém účtu. V době největších nákupů se totiž objevila řada případů, kdy zloději bankomaty takzvaně napíchli. 

Kristina KLOUBKOVÁ, moderátorka
--------------------
Teď jedno varování pro všechny, kteří před vánočními svátky vybírali peníze z bankomatů. Dobře si zkontrolujte pohyby na svém účtu. V době největších nákupů se totiž objevila řada případů, kdy zloději bankomaty takzvaně napíchli. Na první pohled však lidé nemohli nic poznat.

Josef SVOBODA, redaktor
--------------------
Drzost zlodějů opravdu nezná hranice. Toto je snad nejfrekventovanější místo celého Brna. Bankomat přímo na náměstí Svobody, v době největších nákupů během předvánoční zlaté neděle tady vybíraly peníze tisíce lidí. Mezi nimi u tento muž, shodou okolností novinář slovenské televize.

Bedřich PROKOP, nálezce falešné čtečky
--------------------
Chtěl jsem si z bankomatu vybrat peníze, ale ten kryt mi přišel takovej nějakej divnej, no, a nakonec mi zůstalo v ruce skimovací zařízení.

Josef SVOBODA, redaktor
--------------------
Dokonale maskovaná čtečka karet i s miniaturní kamerkou na záznam udávaného PIN kódu. Zloději přesně okopírovali design originálního plastového krytu a falešné zařízení takto mohlo týdny kopírovat údaje z karet zákazníků.

Petra VEDROVÁ, mluvčí Policie ČR, Jihomoravský kraj
--------------------
Případným poškozeným doporučujeme, aby si zkontrolovali pohyby na svém účtě a případně neprodleně kontaktovali banku.

Josef SVOBODA, redaktor
--------------------
Tím ale vynalézavost podvodníků nekončí. Během Vánoc přišli s ještě jednodušším způsobem, jak získat peníze z bankomatu. Stačí k tomu obyčejná hliníková lišta. Nalepili ji na otvor, ze kterého přístroj vydává peníze. Zákazníci tak odcházeli od bankomatů v domnění, že je porouchaný a podvodníkům jen stačilo sbírat tisícovky. Za jediný týden řešili policisté v Brně dva takové případy.

Pavel ŠVÁB, mluvčí Policie ČR, Brno
--------------------
Technik v druhém případě objevil na liště 5 dvoutisícových bankovek.

Josef SVOBODA, redaktor
--------------------
Všichni takto poškození klienti ale mají jistotu, že o peníze nepřijdou. Stačí jen kontaktovat banku, která jim odcizenou částku vrátí zpět na účet. Josef Svoboda, televize Nova.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.