« Zpět

Multiměnová karta ušetří peníze a čas při nákupech u našich sousedů

| 12. prosince 2011 - 11:59 | Zprávy | Karty

[Tisková zpráva] Klienti Equa bank mohou při nákupech v zemích, kde se platí eurem či americkými dolary, použít multiměnovou platební kartu, která sama pozná, v jaké oblasti se nachází, a automaticky použije peníze z korunového, eurového či dolarového účtu. 

[Tisková zpráva] Klienti Equa bank mohou při nákupech v zemích, kde se platí eurem či americkými dolary, použít multiměnovou platební kartu, která sama pozná, v jaké oblasti se nachází, a automaticky použije peníze z korunového, eurového či dolarového účtu. Její využití přijde vhod například právě teď, kdy jsou v sousedním Německu a Rakousku v plném proudu adventní trhy a řada Čechů tam vyráží za předvánočními nákupy.
Platební karta MasterCard, kterou dostávají klienti Equa bank ke svému účtu, má speciální a na českém trhu velmi ojedinělou multiměnovou vlastnost, která je výhodná pro všechny, kteří mají kromě korunového účtu také účet v eurech nebo amerických dolarech. Jednu kartu je možné v elektronickém bankovnictví propojit se všemi třemi účty a v případě nákupů v zahraničí si karta sama sáhne pro peníze na účet s měnou, která se v dané zemi používá. Nakupování v zahraničí je tak jednodušší a hlavně levnější.

„Jsem přesvědčen, že multiměnové karty jsou trendem pro každého, kdo hodně cestuje a využívá kartu v zahraničí, nebo hodně nakupuje na internetu. Doba, kdy klienti bank nosili v peněžence několik karet ke svým účtům v různých měnách a platili za ně zbytečné poplatky, je už minulostí,“ tvrdí šéf produktového týmu Equa bank Peter Michajlov. „Multiměnová debetní karta od Equa bank je jedinečná také tím, že si klient může účty v různých měnách ke kartě přiřazovat bezplatně a sám přímo v internetovém bankovnictví.“

Za multiměnovou vlastnost platební karty klienti nic neplatí a aktivují si ji sami v elektronickém bankovnictví. V zemích s odlišnými měnami, než jsou eura a americké dolary, proběhnou platby a výběry z bankomatů standardně z korunového účtu.

Klient, který se vydá na předvánoční nákupy například do Rakouska, Německa nebo třeba na Slovensko, má s multiměnovou kartou šanci ušetřit vzhledem k tomu, že přesně ví, za jaký kurz nakupuje, protože používá svá eura, která má v bance, a nákup není řízen proměnlivým aktuálně nepříznivým kurzem.

Výběry z bankomatů v zahraničí jen za 9 Kč

Klienti Equa bank ušetří proti většině ostatních bank i v případě, že budou vybírat v zahraničí peníze z bankomatu. Equa bank účtuje poplatek za výběr z kteréhokoliv bankomatu na světě jen 9 Kč.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.