« Zpět

MAJITELÉ EKONTA KOMPLET MAJÍ VÝBĚR Z BANKOMATŮ ZDARMA V JAKÉKOLI ZEMI SVĚTA

| 2. července 2013 - 12:09 | Zprávy | Karty

Češi cestující do zahraničí spoléhají především na hotovost, kartu pro platby a výběr z bankomatů v zahraničí pravidelně využívá pouze třetina majitelů karet. Důvodem jsou především vyšší důvěra v hotovost a vysoké ceny za výběr z bankomatů v cizině. Nyní mají klienti eKonta KOMPLET od Raiffeisenbank možnost neomezeného výběru z bankomatů zdarma v jakékoli zemi světa.

Aktuální průzkum Raiffeisenbank ukázal, že pro výběr z bankomatů svou kartu v zahraničí využívá jen 30 % dotázaných, jedná se především o lidi s vyššími příjmy. Jako hlavní důvod pro nevyužití bankomatů v zahraničí respondenti uváděli především dostatek hotovosti (92 %) a vysokou cenu za výběr (87 %). „Doposud klienti českých bank často řešili poměrně vysoký poplatek za výběr ze zahraničního bankomatu. Letošní letní dovolenou se ale při výběru z bankomatu v zahraničí nemusejí na poplatky ohlížet, v rámci našeho nového účtu eKonto KOMPLET mají klienti neomezený počet výběrů z bankomatů v ČR i po celém světě zdarma,“ uvedl výkonný ředitel pro retail Raiffeisenbank Jiří Čapek.
 
Z výsledků průzkumu dále vyplývá, že platební kartu u obchodníků v zahraničí pravidelně využívá 30 % lidí, častěji se jedná o muže než o ženy. Naopak 24 % vlastníků karet s nimi v zahraničí neplatí vůbec. Jako hlavní důvod uvádějí především vyšší důvěru v hotovost (61 %) a strach ze zneužití karty (21 %). „Lidé se často zbytečně bojí svou kartu v zahraničí používat a preferují hotovost. Tu však nikdy nezabezpečíte tak jako kartu. Na kartě si jednoduše nastavíte limity pro platby a v případě ztráty vám ji banka neprodleně zablokuje. Pokud navíc u karty zaznamenáme podezřelé pohyby, klienta včas kontaktujeme,“ říká Romana Lantorová, manažerka platebních karet Raiffeisenbank a dodává: „Platba kartou je také levnější než hotovost, jelikož transakce přepočítáváme  devizovým kurzem, který je pro klienty výhodnější než kurz valutový nabízený směnárnami.“
 
Kromě neomezených bezplatných výběrů z bankomatů v ČR i ve všech zemích světa nabízí eKonto KOMPLET v rámci jednoho transparentního poplatku 129 Kč měsíčně vedení účtu včetně podúčtů až v devíti různých měnách, dvě platební karty s možností bezkontaktní technologie, kreditní kartu, přímé bankovnictví, kontokorent, spořicí účet, úrazové pojištění i velmi oceňované mobilní bankovnictví pro chytré telefony. Zdarma má neomezený počet elektronických domácích příchozích i odchozích plateb i vklady hotovosti.
 
Součástí eKonta KOMPLET je zdarma i kreditní karta STYLE, která mj. nabízí věrnostní program, který z každé platby vrací 2 % zpět na účet. Pokud tedy klient kreditní kartou měsíčně utratí 10.000 korun, získá zpět 200 Kč a měsíčně tak na vedení eKonta KOMPLET vydělá 71 Kč.
 
Téměř tři čtvrtiny dotázaných (70 %) v posledních čtyřech letech vycestovaly do zahraničí. Většina z nich (61 %) před cestou mění hotovost ve směnárnách v České republice. Pětina lidí (19 %) pro směnu využívá banky a 14 % Čechů žádné peníze nemění, v zahraničí se spoléhají pouze na svou kartu. Místo směny si lidé vybírají především podle nabízené hodnoty kurzu (97 %), důležitou roli však hraje také důvěryhodnost a reputace daného obchodníka (86 %) a předchozí zkušenosti s ním 
(82 %). 
 
Průzkum Raiffeisenbank také ukázal, že celých 40 % lidí při pobytu v zahraničí pravidelně nosí veškerou hotovost při sobě, 23 % lidí pro úschovu hotovosti využívá hotelové trezory a desetina respondentů během dovolené pravidelně nechává přebytečnou hotovost v kufru v hotelovém pokoji. Pouhých 26 % dotázaných dodržuje pravidlo rozmístění hotovosti na několika různých místech.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.