« Zpět

Lidé stále více nakupují na internetu, velice často v zahraničních e-shopech

| 18. ledna 2013 - 13:32 | Zprávy | Karty

Lidé využívají internet k nákupům stále častěji. Potvrzují to nejen data obchodníků, ale také statistiky společnosti Cetelem. Počet transakcí Virtuální kartou, která je určena speciálně pro platby na internetu, se v roce 2012 zvýšil o 44 procent ve srovnání s předešlým rokem.

 

 
Kromě samotného počtu transakcí roste už řadu let za sebou i jejich finanční objem, loni se v meziročním srovnání zvýšil o 23 procent. Finanční objem rostl na rozdíl od počtu transakcí pomaleji mimo jiné vzhledem k umožnění drobných mikroplateb v polovině loňského roku. Lidé čím dál více platí na internetu Virtuální kartou i drobné zboží. Průměrná výše transakce klesla loni na zhruba 1330 korun oproti 1550 korunám v roce 2011.
 
Lidé využívají k nákupům i zahraniční e-shopy
Ze statistik společnosti Cetelem také vyplývá, že lidé čím dál více nakupují nejen u českých internetových prodejců, ale i v zahraničních e-shopech. Platby provedené u zahraničních prodejců tvoří 40 procent z celkového počtu transakcí a stejný podíl zaujímají i co se týče finančního objemu. I v zahraničních e-shopech lidé nakupují čím dál více i drobné zboží.
 
Důvodem zvyšujícího se zájmu klientů Cetelemu o nákupy u zahraničních internetových prodejců může být mimo jiné skutečnost, že platby v zahraničních obchodech prostřednictvím Virtuální karty jsou přepočítávány jedním z nejvýhodnějších kurzů na trhu kreditních karet. Společnost Cetelem přebírá výhodný kurz od společnosti MasterCard a neúčtuje si žádnou přirážku při převodu z cizí měny na domácí.
 
Virtuální karta Cetelem
Virtuální karta Cetelem je vydávána ke stávajícím kartám Cetelem a jedná se pouze o kombinaci několika čísel. Pro každou platbu na internetu pak její držitel získá vždy jedinečné platební údaje s omezenou platností. Virtuální karta tak zaručuje maximální zabezpečení při nákupech přes internet. Nezávislými odborníky je dlouhodobě hodnocena jako nejbezpečnější nástroj k úhradě plateb na internetu.
 
Za provedené nákupy s Virtuální kartou lze získat jako odměnu až 150 Kč měsíčně, tedy až 1800 Kč ročně. Na všechny nákupy se přitom vztahuje 55denní bezúročné období. Virtuální kartu lze používat i v nejrozšířenějších platebních systémech jako je PayPal, Amazon Payments a řada dalších.

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.