« Zpět

Češi jen za zkrášlovací služby zaplatili kartou v zahraničí v loňském roce přes 14 milionů korun

| 8. srpna 2012 - 12:47 | Zprávy | Karty

Češi na sobě v cizině rozhodně nešetří. Nejvyšší platby kartou za poskytování služeb se týkají zdraví a krásy. V kadeřnických, kosmetických a masážních salónech za hranicemi republiky zaplatili v loňském roce kartou přes 14 milionů korun. Nejoblíbenějšími místy pro pobyt v lázních bylo Slovensko, Maďarsko a překvapivě i Dánsko. Dvě tisícovky Čechů zde zanechaly útratu přesahující 2,5 milionu korun. Vyplývá to z dat ČSOB a Ery.


Češi se své pravidelné péče o vlasy nevzdávají ani v zahraničí. Velké oblibě se přitom za tyto služby začíná těšit platba kartou. „Tato forma placení je výhodná, neboť lidé nikdy nemusí předem odhadnout, jaké služby přesně využijí a kolik za ně zaplatí. A když jim nestačí hotovost, karta vše vyřeší,“ říká Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB a Poštovní spořitelny. A kde Češi za kadeřnické služby loni nejvíce utráceli? „Překvapivě v Holandsku. Za kosmetiku a kadeřníka zde v roce 2011 zaplatili kartou více než 1,1 milionu korun. Souhrnná částka v rámci celého světa činila téměř 4,3 miliony korun,“ dodává Peter Demjanovič.
Kromě kadeřnických a kosmetických služeb lidé v zahraničí často využívají i různé nabídky masážních salónů. „Co se týká platby kartou, první místo neobsadilo Thajsko, ale Španělsko. Vysvětlení je přitom prosté – masáže se v Thajsku odehrávají často na pláži, kde maséři berou výhradně hotovost,“ komentuje statistiky Peter Demjanovič. Za masáže ve Španělsku Češi loni zaplatili kartou přibližně 537 tisíc korun.
Pro zajímavost
Téměř shodnou částku, jakou Češi loni zaplatili za kosmetiku a kadeřníka, utratili i za cestování taxíkem. „Často to bývá jediná možnost, jak se dostat na neznámé místo bez zbytečného bloudění. Proto není divu, že lidé za tuto formu dopravy v minulém roce v zahraničí zaplatili kartou přes 4 miliony korun,“ dodává Peter Demjanovič. Největší částku lidé zaplatili ve Finsku – téměř 400 tisíc korun. Na druhém místě skončily USA s necelými 300 tisíci korunami a Maďarsko, kde lidé taxikářům prostřednictvím platební karty „nechali“ 175 tisíc korun.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.