« Zpět

Úroky hypoték České spořitelny budou od ledna růst

| 13. prosince 2016 - 16:43 | Zprávy | Hypotéky

- Česká spořitelna zvýší sazby od 1. ledna 2017 o 0,4 %, začínat budou od 2,19 % podle délky fixace
- Historicky nejnižší sazby lze tak získat do konce roku 2016
- Nízké sazby je výhodně si zafixovat na více let: 8letou lze získat od 1,79 %, 10letou od 1,89 %

Česká spořitelna zvýší od 1. ledna 2017 úrokové sazby hypotečních úvěrů o 0,4 % u všech fixací. Od začátku příštího roku tak zájemci o financování nemovitosti získají hypotéky s úročením od 2,19 %.  

„Pořídit si hypotéku za současných nízkých sazeb mohou klienti do konce letošního roku,“ upřesňuje Karel Chábek, manažer hypoték České spořitelny. „Protože hypotéka zatíží rodinný rozpočet na dlouhou dobu, není dobré rozhodovat se pouze podle sazby na internetu, ale ideálně navštívit pobočku banky, kde klientům představíme všechny možnosti a pomůžeme s nejlepším nastavením. Příkladem je třeba volba delší fixace sazby, díky které si klienti mohou zarezervovat nízké úroky i na 10 let dopředu. Delší fixace zůstanou výhodné i po lednovém zvýšení sazeb,“ dodává Karel Chábek.

Více informací o nabídce hypoték získají zájemci v kterékoliv pobočce České spořitelny. Navíc lze návštěvy využít i pro získání informací o službě Moje zdravé finance, která pomáhá lidem dostat rodinné finance pod kontrolu, lépe sledovat své výdaje i hledat úspory (více informací na www.mojezdravefinance.cz). Službu banka od počátku listopadu nabízí v celé pobočkové síti.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.