« Zpět

Na minimální sazby Fio hypoték od 1,92 % p.a. dosáhne nyní více lidí

| 27. června 2014 - 11:54 | Zprávy | Hypotéky

Fio banka opět snižuje sazby hypoték a zároveň upravuje výši slev tak, aby na minimální sazby dosáhl co největší počet zájemců. Díky novému způsobu výpočtu úrokových sazeb jim nyní může u nejběžnějších hypoték poskytnout garantované sazby.

Zájemci o Fio hypotéku do 70 % hodnoty nemovitosti mohou nyní dopředu počítat pro daný typ fixace s jednou ze dvou sazeb rozlišených dle celkové výše úvěru. U refinancování tak při pětileté fixaci získají buďto sazbu 2,59 % p.a. (u hypotéky od 2 mil. Kč výše), nebo 2,79 % p.a. (do 2 mil. Kč), u variabilní sazby dokonce aktuálně (při současné výši PRIBOR) 1,92 % p.a. / 2,12 % p.a. Podobně to bude u koupě a ostatních účelů, viz přehledná tabulka níže. Stejný postup výpočtu sazby platí i pro další délky fixací.
 
Pozn.: Variabilní sazba je konstruována jako 1M PRIBOR + 1,65 %, může se tedy v čase měnit.
 
Jde o vylepšení produktu směrem ke klientům, standardní výhody zůstávají. Fio hypotéka je bez poplatků – poskytnutí a vedení je zdarma, stejně jako mimořádná splátka ve výši 20 % výše úvěru ročně. Pro toho, kdo má při splácení volné peníze k uložení, nabízí Fio banka Hypospořicí konto pro úsporu na úrocích.
 
„Cílem změn je zpřístupnění našich hypoték většímu počtu klientů a v neposlední řadě také celkové zjednodušení podmínek. Díky zmíněným úpravám dosáhne na minimální sazby i průměrný žadatel, navíc budou lidé dopředu i bez složité kalkulace vědět, s jakou sazbou mohou počítat, a to nejen u normálních, ale i amerických hypoték,“ říká k tomu Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.