« Zpět

Může mít na výši hypotéky vliv znamení zvěrokruhu?

| 20. listopadu 2014 - 11:31 | Zprávy | Hypotéky

Podle astrologie datum narození výrazně ovlivňuje život každého z nás. Z tohoto předpokladu se pokusila vyjít Hypoteční banka a vytvořila ojedinělou statistiku týkající se toho, jak příslušnost ke zvěrokruhu působí na to, kolik peněz investuje člověk do bydlení. Z údajů, které má Hypoteční banka k dispozici, vyplývá, že nejvíce opatrné jsou Panny, zatímco nejvelkorysejší Střelci a Váhy.

„Nejrozporuplnější znamení je jednoznačně Střelec,“ komentuje údaje Jiří Ochec, marketingový ředitel Hypoteční banky. „Máme mezi svými klienty jednoho, který neváhal a půjčil si najednou několik desítek milionů korun. Na druhou stranu právě Střelci žádají ze všech znamení o hypotéku nejméně.“
 
Výklad horoskopu tomuto zjištění nahrává. Ohniví Střelci bývají impulzivní, nezávislí, odvážní, rychle se rozhodují, mívají dobré analytické schopnosti. „Jde o dobrodruhy, kteří se jen tak něčeho nezaleknou. Na druhou stranu je pro ně důležitá svoboda, na budování rodiny a rodinného hnízda často mívají dost času,“ vysvětluje astroložka Iva Kučerová.
 
Protikladem Střelce je opatrná a zemitá Panna. Ta si obvykle půjčuje nejméně, v průměru 1,6 mil. Kč. Ani zde nejde o žádné velké překvapení. „Panna je praktické, racionální, opatrné a kritické znamení. Je velmi pracovitá, ale do ničeho se nehrne, nemá příliš ráda změny, často bývá nedůvěřivá,“ prozrazuje astroložka.
 
Oproti tomu nejvyšší průměrnou částku na bydlení (téměř 1,7 mil. Kč) požadují poněkud překvapivě vzdušné Váhy. Překvapivě proto, že toto znamení se vyznačuje skromností, sympatickým vystupováním, uměleckými vlohami, pílí a rozvážností. Nepotřebují k životu okázalost, naopak jejich přitažlivost spočívá spíše v přirozenosti a milé povaze. „Váhy však obecně bývají dobrými partnery i rodiči, takže je možné, že si půjčují nejvyšší částku proto, aby mohly zabezpečit své rodině kvalitním bydlení,“ domnívá se Kučerová.
 
Mezi žadateli, kteří přišli do Hypoteční banky zažádat o hypotéku, jsou nejvíce zastoupeni Býci. „Tohle znamení bývá spolehlivé, konzervativní, mívá vyvinuté estetické cítění, rádo investuje do kvalitních věcí, zná hodnotu peněz, umí s nimi zacházet,“ vysvětluje astroložka. „Je vcelku logické, že Býk považuje investici do bydlení za rozumnou a přínosnou.“
 
Co se týče nejnižšího schváleného limitu, v tomto případě vedou – opět docela překvapivě – Lvi. „U Lva bych naopak předpokládala spíše příklon k opačnému extrému vzhledem k tomu, že je považován za sebevědomé, hrdé znamení, potrpí si na eleganci a přepych, rád dělá za každých okolností dobrý dojem,“ dodává Kučerová.
 
Ředitel marketingu Hypoteční banky uzavírá zjištěná data slovy: „Jsme zvyklí přistupovat ke každému klientovi velmi individuálně. O proškolení našich zaměstnanců ve věcech astrologie však zatím neuvažujeme,“ usmívá se nad netradiční statistikou Jiří Ochec.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.