« Zpět

Hypotéku lze sjednat i po webu, aktuálně s rekordně nízkou sazbou

| 1. prosince 2014 - 13:24 | Zprávy | Hypotéky

S výhledem možného růstu úrokových sazeb je vhodné pojistit si nízké splátky volbou co nejdelší fixace. Můžete také ušetřit i čas, a hypotéku sjednat kompletně přes internet.

Určitě jste to již zaregistrovali: úrokové sazby u hypoték jsou delší dobu rekordně nízké a ceny bytů i rodinných domků relativně stabilní. Sečteno a podtrženo, tato doba přeje pořízení vlastního bydlení. A navíc, kromě peněz můžete uspořit také svůj čas!
 
Jak? Úplně jednoduše, sjednáním hypotéky přes internet. Když lze dnes online vyřídit cestovní pojištění nebo spotřebitelský úvěr, proč ne hypotéku? Například Hypoteční banka již několik let nabízí Hypotéku po webu, která umožnuje projít celým procesem vyřizování financování svého vysněného bydlení online, od nabídky, přes výměnu potřebných dokumentů, až po schválení úvěru. Na pobočku pak stačí zajít až k finálnímu podpisu smlouvy.
 
Pokud místo písmenek na monitoru počítače nebo notebooku preferujete rozhovor s bankéřem, ale máte plno práce a nestíháte obvyklé úřední hodiny, nevěšte hlavu. I to lze dnes bez problému po internetu, pomocí videohovoru prostřednictvím tzv. Virtuální pobočky. Stačí si zarezervovat termín a pak z pohodlí domova využít komfort osobní konzultace s bankéřem. Banka také ví, že bydlení chcete řešit raději v klidu doma, než ve stresu v práci, proto jsou tomu uzpůsobeny i otevírací hodiny - s bankéřem si můžete promluvit až do deváté hodiny večerní.
 
Kromě toho, že vám Hypotéka po webu ušetří čas, ušetří také vaše finanční prostředky. Při sjednání hypotéky totiž neplatíte poplatky za její zpracování. Navíc můžete v době převládajících nízkých úrokových sazeb využít i delší fixaci úrokové sazby. Je sice pravda, že sazby u delších fixací jsou o něco vyšší, než je aktuální nejnižší nabídka bank, ale jde o přiměřenou cenu za jistotu, že se vám po dobu několika následujících let úroky nezmění a neporostou. Nikdy totiž nevíte, jak se bude vyvíjet ekonomická situace a jestli sazby v budoucnu neporostou mnohem výše.
 
A že o delší fixace mají Češi zájem, svědčí i statistiky bank, které ukazují na popularitu pětiletých fixací. Samotné banky si tento zájem uvědomují a přizpůsobují mu svou nabídku. Například právě u Hypoteční banky si můžete vedle oblíbené tříleté a pětileté zvolit také sedmiletou fixaci, takzvanou „sedmiletku“. Při současném vývoji a zvýšení sazby o jedno procento klient ušetří na splátce u 1,5 milionové hypotéky se sedmiletou fixací až tisíc korun měsíčně.
 
„Lidé pozorně sledují současnou ekonomickou situaci, ceny nemovitostí a hlavně vnímají, že úrokové sazby jsou nejnižší v historii. Naše nabídka sedmileté fixace hypotéky je tak dalším přirozeným krokem, jak co nejvíce vyjít vstříc aktuálním požadavkům zájemců o hypotéku,“ vysvětluje Jiří Ochec, ředitel marketingu Hypoteční banky.
 
Úrokové sazby u sedmiletých fixací tak u Hypoteční banky nyní začínají na 2,79 %. Za pár let může kupříkladu nastat doba, kdy se úroky u hypoték vyšplhají zpátky nad pět procent. Vy však budete moci v klidu usínat s pocitem, že vaše splátka je nízká a ještě několik dalších let neporoste.
 
_ _ _
Porovnejte se nabídku hypoték zde.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.