« Zpět

Hypoteční banka přichází s produktem - Hypotéka s bezpečným financováním

| 27. července 2015 - 11:11 | Zprávy | Hypotéky

Dnešní doba je nejen rychlá a plná technologických vychytávek, ale bohužel se mezi námi zvyšuje i vzájemná nedůvěra. A to platí také o bydlení. Jen článků o „příjemném a bezproblémově vyhlížejícím páru nájemníků, kteří mi úplné zdemolovali byt“ je plný internet. Jak tedy zajistit, že ten úspěšný a seriózní mladý manažer vám za byt skutečně zaplatí řádně a včas?

Většina z nás má tu zkušenost, že pořízení nemovitosti, ať už se jedná o jednopokojový byt nebo vilu s bazénem, je proces, ke kterému se odhodláme jen několikrát za život a během kterého mohou z různých důvodů nastat různé komplikace. Právě pro tyto případy, kdy si nejste úplně jisti, přichází Hypoteční banka s produktem – Hypotéka s bezpečným financováním. Slouží právě k tomu, aby změna vlastníka nemovitosti a převod finančních prostředků proběhl k plné spokojenosti obou stran. Je to vlastně jakási bankovní garance převodu nemovitosti.
 
Jak to funguje?
 
Úplně jednoduše! Zájemce o nemovitost, který chce její koupi financovat hypotečním úvěrem, převede své peníze na speciální účet v Hypoteční bance. Zde se k nim přidají zbylé prostředky z poskytnuté hypotéky. Banka pak původnímu majiteli peníze nepošle dřív, než splní všechny předem stanovené podmínky. Mezi ty může patřit například povinnost prokázat, že je skutečným vlastníkem nemovitosti (podle výpisu z katastru), nebo třeba že přes zahrádku nebudete muset každý den pouštět souseda na jeho pozemek. Případně na vás musí nejdříve rovnou převést vlastnické právo k nemovitosti.
 
Na druhé straně má ale prodávající od začátku jistotu, že pokud všechny stanovené podmínky splní, tak své peníze dostane všechny a včas. Má je totiž u sebe předem uložené banka, která mu výplatu garantuje. Nemůže se tak stát, že na někoho převedete svůj dům a nedostanete zaplaceno. Obě strany tak mohou klidně spát s jistotou, že je v bezpeční jejich majetek i peníze při tak zásadním rozhodnutí, jako je koupě bydlení.
 
Tato hypotéka také za klienty vyřeší zaplacení daně z nabytí nemovitých věcí. Vypořádání obchodu probíhá přes speciální účet, ze kterého banka vyplatí finanční prostředky pouze po splnění předem sjednaných smluvních podmínek – nezávisle na vůli prodávajícího nebo kupujícího.
 
Zdroj: Hypoteční banka, a.s.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.