« Zpět

Fio banka kromě odkladu splátek nabízí i prominutí úroků

| 24. dubna 2020 - 11:25 | Zprávy | Hypotéky

Klienti Fio banky, kteří se dostali do finanční nouze, mohou zároveň s odkladem splátek svých úvěrů dle zákona požádat i o prominutí úroků po dobu odkladu splátek.

O odklad splátek lze u Fio banky požádat plně elektronicky, stačí zaslat vyplněný formulář zprávou přes internetové nebo mobilní bankovnictví. Formulář pro odklad splátek hypoték je dostupný na webových stránkách banky.

Nad rámec zákona se ale Fio banka rozhodla svým klientům, kteří se dostali v důsledku aktuální situace do reálné finanční nouze, zcela prominout úroky po dobu odkladu splátek hypotečních úvěrů. Odpuštění úroků je možné pouze při odkladu splátek hypotéky o 3 měsíce a lze o něj jednoduše požádat elektronicky společně s žádostí o odklad.

„Chceme pomoct všem našim klientům, kteří jsou aktuální situací nějak zasaženi. Proto jsme se rozhodli nabídnout i úlevy, které jdou nad rámec zákona, a to formou prominutí úroků po dobu odkladu splátek na tři měsíce. Doufáme, že i tento krok žadatelům pomůže se s nastalou situací lépe vyrovnat,“ vysvětluje krok banky obchodní ředitel Jan Bláha.

Odklad splátek je možný také u podnikatelských úvěrů. Tyto žádosti řeší bankéři individuálně se svými klienty.

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.