« Zpět

Hlasování veřejnosti Zlaté koruny 2016 kralují Equa bank a mBank

23. května 2016 - 8:00 | Zprávy

Ve finálovém „rozstřelu“ největší finanční ankety v České republice, v Ceně veřejnosti Zlaté koruny 2016, obhájila loňské vítězství Equa bank. Její Běžný účet těsně zvítězil nad mKontem od mBank. Na bronzovou příčku hlasující pasovali Kreditní kartu Cetelem. V Ceně podnikatelů zvítězily také účty, dokonce od stejných bank, ale v opačném pořadí - první od mBank, druhý od Equa bank. Vítěznou podnikatelskou trojici uzavírá podnikatelský účet od Fio banky.

Který finanční produkt je nejoblíbenější? Když dáte dohromady sto lidí, dost možná uslyšíte sto názorů. Co když se ale hlasů sejde skoro sto tisíc, konkrétně 97 445, jak tomu bylo v letošním hlasování veřejnosti Zlaté koruny? Názorů vyslechnete 482. Pro tolik produktů totiž lidé hlasovali. 362 z nich je určených pro spotřebitele, 120 pro malé a střední podniky.

„Letos to byla velká bitva až do samotného závěru. Na to, aby produkt dosáhl na Zlatou korunu v Ceně veřejnosti nebo podnikatelů, totiž nestačí mít jenom mnoho klientů, jak by si někdo mohl myslet. Konec konců – to by asi vyhrávaly jiné banky. Chcete-li zvítězit, musíte nabídnout kvalitní produkt a zároveň vás zákazníci musí mít rádi natolik, aby vás sami chtěli pochválit. Budování takové pozice je běh na hodně dlouhou trať a některé společnosti dokazují, že se jim to daří,“ komentuje výsledky Pavel Doležal, ředitel projektu Zlatá koruna, a dodává: „podmínky úspěchu v naší anketě jsou velmi podobné soutěži na reálném finančním trhu. Leccos tedy mohou předznamenat.“

Equa bank byla v těžké pozici jako každý, kdo obhajuje jakékoliv vítězství. Očekávání jsou veliká a dostát jim je rok od roku obtížnější.

„Ocenění, které jsme získali jak v Ceně veřejnosti, tak v Ceně podnikatelů, si velice vážíme. Již potřetí v řadě se nám v Ceně veřejnosti podařilo s naším běžným účtem obhájit prvenství, běžný účet pro podnikatele se umístil již podruhé na stříbrné příčce. Obě ocenění jsou pro nás důkazem, že nabízíme klientům produkty, které opravdu chtějí a rádi využívají. Ukazuje se, že nás klienti vnímají jako férovou, vstřícnou a slušnou banku a v budování této image budeme prostřednictvím našich produktů a služeb pokračovat i nadále,“ slibuje Petr Řehák, generální ředitel a předseda představenstva Equa bank.

Nejstarší z mladých bank v České republice, mBank, se na stupně vítězů vrací po dvou letech. Boduje přitom s produkty, kterými de facto odstartovala boj o bankovní poplatky.

„Naším cílem v mBank je připravovat takové produkty, které nabízejí maximální hodnotu a zákazníkovi, který je používá, výborně slouží.  Vítězství v hlasování o Cenu podnikatelů a stříbro v Ceně veřejnosti nás tak těší o to více, že se jedná o hodnocení přímo od klientů, kteří produkty mBank často sami využívají,“ říká Paweł Kucharski, generální ředitel mBank pro Českou republiku a dodává: „Výsledky Zlaté koruny také potvrzují, že model digitálního bankovnictví, jehož průkopníkem mBank v České republice od roku 2007 je, si u Čechů nachází stále větší oblibu.”

Pogratulovat musíme také bankám Cetelem a Fio. Bronzové příčky v téměř pětisethlavé konkurenci jsou velkým úspěchem a svědčí o nesporných kvalitách jejich nabídky, ale i o vztazích s klienty, které se jim daří budovat.

Ocenění budou vítězům ankety i výhercům tipovací soutěže předána na galavečeru Zlaté koruny, který se koná 31. května 2016 v TOP Hotelu Praha. Během večera budou kromě Ceny veřejnosti a Ceny podnikatelů vyhlášeny také výsledky v 16 soutěžních kategoriích, které hodnotí Finanční akademie, víc než třísetčlenná porota Zlaté koruny vedená renomovaným ekonomem Michalem Mejstříkem.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.