« Zpět

Expobank CZ spouští první bankovní účet v Evropě s možností obchodovat s Bitcoiny či investovat do start-upů

| 1. listopadu 2018 - 6:44 | Zprávy | Fintech

Česká banka Expobank CZ uvádí na trh unikátní bankovní účet, který propojuje tradiční bankovnictví se světem FinTech. Prostřednictvím internetového bankovnictví Expobanking a nově představeného NEO účtu umožňuje klientům, jako první tradiční banka v Evropě, obchodovat s kryptoměnou Bitcoin, investovat do začínajících firem či drahých kovů, a rovněž také využívat pojišťovacích služeb. NEO účet tak umožňuje spravovat kompletní finanční život z jednoho místa, a to díky spolupráci s partnery z jednotlivých oblastí. Expobank CZ nový účet představila v rámci první fáze digitální transformace, kterou aktuálně prochází. Výrazně tak rozšiřuje nabídku inovativních služeb směrem k retailovým klientům.

Expobank CZ svým NEO účtem míří k rozsáhlejší digitalizaci, a zároveň nově poskytuje služby, které byly dosud dostupné pouze samostatně a prostřednictvím různých FinTech nástrojů. Reaguje tak na měnící se nároky spotřebitelů, kteří od bank vyžadují například plně digitalizovanou obsluhu a vedle finančních produktů i další služby pro správu svého portfolia. Banka proto v rámci nového účtu navázala spolupráci s WBTCB (World Bitcoin Business), pojišťovnou Allianz, crowdfundingovou platformou Fundlift a Českou mincovnou. „Kombinaci klasického bankovnictví a FinTech produktů našich partnerů poskytujeme jako první tradiční banka v Evropě,“ uvádí Ilya Mitelman, předseda představenstva Expobank CZ.

BitcoinBanking či crowdfunding

Klienti NEO účtu mohou obchodovat s nejznámější kryptoměnou na světě. Umožňuje to služba BitcoinBanking společnosti IP wBTCb solutions, s.r.o. ze skupiny WBTCB, která zajišťuje bezpečné investice do Bitcoinu včetně provedení klientů celou transakcí. „Uživatelé mohou kryptoměnu bezpečně ukládat bez nutnosti založení vlastní bitcoinové peněženky a uchování privátního klíče. Ověřený uživatel může obchodovat v nadstandardních transakčních limitech, také vždy uvidí aktuální vývoj ceny Bitcoinu,“ říká Martin Stránský, zakladatel a CEO společnosti WBCTB. NEO účet klientům Expobank CZ již v nejbližších dnech dále umožní zapojit se i do největší crowdfundingové platformy v České republice Fundlift. „Investovat lze do nadějných start-upů i zavedených firem z různých odvětví. Investoři poté získávají cenné papíry, ať už dluhopisy, investiční certifikáty, anebo přímo podíly ve společnostech,“ popisuje Radek Musil, CEO Fundliftu.

Zlaté medaile nebo cestovní pojištění

Prostřednictvím účtu lze využívat i služeb České mincovny, která vyrábí nejen oběžné mince pro český stát, ale i pamětní mince či medaile. Jako jeden z partnerů Expobank CZ umožňuje mincovna uživatelům NEO účtu pořídit si zlaté a stříbrné mince nebo medaile a také investiční cihly a slitky. „Zlato je tradiční a osvědčený investiční produkt. Odolává inflaci a jeho nákup i prodej je navíc osvobozen od zdanění, je proto vhodný pro uložení a postupné zhodnocení úspor,“ uvádí Jaroslav Černý, Marketingový a PR manažer České mincovny. Klientům bude v internetovém bankovnictví nabídnuta možnost využívat také služeb Allianz, jedné z největších pojišťoven na trhu, a to především při cestování do zahraničí. Cestovní pojištění dostupné v NEO účtu je vhodné na služební cesty, dovolené nebo sportovní pobyty, kde uhradí případné náklady za léčbu nebo zdravotní transporty.

Inovacemi blíže k retailové klientele

Expobank CZ se zaměřuje především na oblast korporátního, privátního a personálního bankovnictví. Uvedením nového účtu, který propojuje bankovnictví se světem FinTech, banka završuje první fázi své digitální transformace, která je součástí její strategie a kterou Banka aktuálně prochází. „Přizpůsobujeme se aktuálním trendům a vycházíme vstříc stále náročnějším požadavkům spotřebitelů. Zejména mladá generace očekává inovace, které se vymykají tradičnímu pojetí bankovnictví. Míříme směrem, kdy se banka stává moderní digitální platformou, kdy běžné a spořicí účty už nestačí. NEO účet je prvním velkým krokem naší postupné digitalizace a již nyní se můžete těšit na další připravované novinky, které budeme postupně představovat,“ dodává Ilya Mitelman.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.