« Zpět

Equal Pay Day – ŽENY SOBĚ největší networkingová akce pro ženy v Evropě

| 16. dubna 2018 - 13:47 | Zprávy

87 řečnic a řečníků, přes 1400 účastnic a účastníků a 2280 registrací ke kulatým stolům. To jsou čísla 9. ročníku největší vzdělávací akce v České republice, která právě skončila. Proběhla 13. a 14. dubna v Clarion Congress Hotel Prague a jejím hlavním tématem byly ženy & peníze.

„Cílem celoroční kampaně, která vyústí akcí Equal Pay Day –  ŽENY SOBĚ je vyvolat veřejnou diskuzi o příčinách stále přetrvávajících vysokých rozdílů mezi platy mužů a žen, upozorňovat na skutečnost, že naše republika se umísťuje na posledních příčkách v EU, pokud jde o rovnost platů. Snažíme se ženám představovat inspirativní vzory, předávat zkušenosti, jak se naučit o platech vyjednávat, jak o penězích mluvit se zaměstnavatelem i v rodině, nebo jak nastartovat vlastní podnikání či podpořit svou kariéru,“ říká prezidentka neziskové organizace Business & Professional Women CR Lenka Šťastná.

Pracovně zážitkovou konferenci ŽENY SOBĚ otevřela svou řečí Její Excelence Barbora C. Richardson, velvyslankyně Kanady. Návštěvnice a návštěvníci si mohli poslechnout i Lenku Bradáčovou, vrchní státní zástupkyni, Taťánu Gregor Brzobohatou, filantropku a předsedkyni správní rady nadace Krása pomoci a mnoho dalších úžasných žen, ředitelek velkých korporací, podnikatelek, ale také několik mužů, jako například Reye Korantenga, moderátora TV Nova.

Devátý ročník akce nabídl dva dny nabité energií, propojení, sdílení a inspiraci. Účastnice a účastníci slyšeli 87 životních příběhů a setkali se s tolika výjimečnými a inspirativními lidmi, které nikde jinde na jednom místě potkat nemohou.

V sobotu měly ženy příležitost setkat se u kulatých stolů se 60 ženami z různých oborů a vyměnit si s nimi zkušenosti na předem dané téma. Kulaté stoly začaly v 9 hodin ráno a postupně bylo možné získat informace až od 5 mentorek v jednom dni.

Akce Equal Pay Day – ŽENY SOBĚ je benefiční akcí neziskové organizace Business & Professional Women CR, která podporuje ženy celoročně.

Desátý ročník akce se bude konat 29. a 30. března 2019.

Více informací o akci naleznete na www.mentorky.cz.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.