« Zpět

UniCredit Leasing má ocenění za nejlepší internetovou aplikaci

| 11. října 2010 - 8:55 | Zprávy | E-bankovnictví

Společnost UniCredit Leasing se s modernizovanou aplikací Platforma provozního financování umístila na prvním místě v kategorii Bankovnictví a finance letošního ročníku soutěže IEA 2010 (Internet Effectiveness Awards). Dodavatelem platformy je společnost AMI Praha. „Velmi nás potěšilo, že jsme s naší inovovanou aplikací Platforma provozního financování uspěli v prestižní soutěži IEA 2010. Pokud by se mě někdo zeptal, zda je naše prvenství pro mě velkým překvapením, odpověděl bych, že nikoli. V soutěži, kde se hodnotí efektivita využití internetu, nemá naše Platforma provozního financování mezi bankovními a finančními institucemi konkurenci,“ uvedl Petr Dufek, vedoucí IT oddělení UniCredit Leasing.


Ocenění IEA získá internetové řešení, které nejefektivněji využívá internet nebo on-line média v oboru bankovnictví a poskytování finančních produktů a služeb. Měřítkem úspěchu je celkový obchodní přínos vztažený k nákladům na internetové řešení. Roční úspora UniCredit Leasing po zavedení aplikace činí více než půl milionů Kč, a to pouze v oblasti provozu a investic tohoto řešení. Dalším finanční efekt je samozřejmě v oblasti obchodní, kde tato aplikace zajišťuje efektivní prodejní a komunikační kanál ve vztahu UniCredit Leasing, importérů a jednotlivých dealerů. Celé řešení je plně integrováno do infrastruktury informačního systému UniCredit Leasing a pokrývá i následné interní procesy, které zajišťují celkovou správu této obchodní aktivity.

Společnost UniCredit Leasing je jedničkou na českém leasingovém trhu. V letošním roce zaznamenala úspěch v anketě Zlatá koruna s produkty – Financování s Evropskou investiční bankou a Značkové financování vozů Renault a Dacia. Česká kapitálová informační agentura (ČEKIA) zařadila v hodnocení firem akciovou společnost UniCredit Leasing do skupiny nejstabilnějších společností v ČR s ratingovým oceněním „A“ (slovně – Výborný). Společnost v současné době vedle leasingových a úvěrových produktů nabízí nejširší okruh značkového financování na trhu, jde o 14 značek, osobních, užitkových i nákladních vozů.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.