« Zpět

UniCredit Bank zavádí unikátní službu placení mobilem - Mobito

| 14. září 2012 - 12:45 | Zprávy | E-bankovnictví

UniCredit Bank spustila novou službu Mobito - peníze v mobilu, která umožňuje na českém trhu jednu z nejrychlejších a nejjednodušších plateb prostřednictvím mobilního telefonu. Díky Mobitu bezpečně, rychle a hlavně jednoduše zaplatíte svým mobilním telefonem v jakoukoliv denní či noční hodinu, a to přímo ze svého bankovního účtu. Klienti UniCredit Bank si ho zdarma připojí v internetovém bankovnictví – Online banking a získají tak nejpohodlnější, nejrychlejší a nejlevnější způsob využívání této novinky.


Placení mobilem tak vedle hotovosti a platební karty přináší zcela nový, jednoduchý a bezpečný způsob nakupování a posílání peněz mezi lidmi. Platit Mobitem lze až do výše 10 000 Kč u vybraných obchodníků a na internetu, dobíjet kredit mobilního telefonu nebo okamžitě poslat peníze přímo kamarádovi na jeho mobilní číslo. Mobito je univerzální platební metoda a místa, kde Mobitem zaplatíte, se budou rychle rozšiřovat, takže Mobitem brzy zaplatíte také v restauracích,v kinech, v taxících, za parkování, za dopravu anebo za složenky.Služba se neomezuje jen na chytré telefony, ale je možné ji využívat ve všech typech mobilů u všech tří operátorů.
„Mobilní telefon dnes vlastní téměř každý Čech, počet SIM karet dokonce převyšuje počet obyvatel o 40 %. Předpokládáme tedy, že možnost poslat peníze mobilem v reálném čase ze svého účtu zaujme všechny generace,“ říká Tomáš Tichota, ředitel Strategie a rozvoje obchodních oblastí UniCredit Bank.
Tuto službu ocení nejen mladí lidé pro okamžité platby mezi sebou z mobilu na mobil, ale také například rodiče pro snadné dobíjení kreditu telefonů svých dětí nebo při placení Mobitem na internetu bez nutnosti zadávat citlivé údaje ze své platební karty.
„Prostřednictvím Mobita bude možné také přispět na charitu a to celou částkou,“ uvádí Radek Jirka, manažer přímého bankovnictví UniCredit Bank. „Veřejnosti představíme Mobito také v rámci výtvarně soutěže pro mladé talenty 24. září na náměstí Republiky před Bankovním domem v Praze. Za malířské stojany se kromě studentů výtvarných škol a malířských nadšenců z řad veřejnosti postaví i známé osobnosti, jejichž díla budou vydražena ve prospěch Konta BARIÉRY. Přispět na Konto Bariéry bude možné právě i prostřednictvím služby Mobito,“ dodává Radek Jirka.
Bezpečnost na prvním místě
Mobito je zabezpečeno špičkovými technologiemi splňujícími nejvyšší bezpečnostní standardy. Vstup i veškeré transakce Mobitem jsou chráněny PINem, který si volí sám uživatel. Tento PIN je „svázán“ s jeho mobilním telefonem, a proto nelze platbu potvrdit při znalosti PINu na cizím telefonu. Další bezpečnostní prvek je volitelný denní limit pro převod z účtu v bance do telefonu i pro placení Mobitem. Veškerá data přenášená mezi mobilním telefonem a Mobito systémem jsou šifrována. Celý systém je nepřetržitě monitorován.
Aktivace služby Mobito
Službu Mobito je možné si v internetovém bankovnictví  zdarma bezpečně aktivovat ke všem běžným účtům UniCredit Bank.
Více informací o Mobitu včetně aktuálního seznamu Mobito obchodníků a jejich bonusů při placení Mobitem naleznete na www.unicreditbank.cz/mobito.
O službě Mobito
Službu Mobito vyvinula česká společnost MOPET CZ, jejímiž akcionáři jsou UniCredit Bank, Česká spořitelna, GE Money Bank,  Raiffeisenbank a mobilní operátoři O2, T-Mobile a Vodafone.  Služba je originálním řešením vyvinutým v České republice.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Dobrý den, při placení Mobitem musím mít zapnutá data případně Wifi, nebo lze platit bez tohoto připojení.Doležal