« Zpět

ING má problémy s internetovým bankovnictvím

| 1. září 2010 - 9:43 | Zprávy | E-bankovnictví

Česká pobočka nizozemské skupiny ING má problémy s internetovým bankovnictvím. Zhruba třetině klientů přihlášených na web banky nejdou provádět platby. Společnost chce potíže vyřešit v řádu hodin. "Funkčnost našeho internetového bankovnictví je omezena. 

Česká pobočka nizozemské skupiny ING má problémy s internetovým bankovnictvím. Zhruba třetině klientů přihlášených na web banky nejdou provádět platby. Společnost chce potíže vyřešit v řádu hodin. "Funkčnost našeho internetového bankovnictví je omezena. Problémy jsou způsobeny poruchou na datových linkách mezi systémy, které si najímáme od externích dodavatelů. Na odstranění závady technici intenzivně pracují," uvedla mluvčí banky ING Daniela Velová.
Společnost doufá, že se problémy podaří vyřešit v řádu hodin. Problémy se prý vyskytují ve zhruba třetině případů pokusů o transakci a výpadky podle mluvčí mohly postihnout 0,5 procenta klientů.

"Nastalá situace nemá naprosto žádný vliv na data našich klientů," dodala Velová.
Průměrně ING eviduje tři tisíce platebních příkazů přes internet za den. ING Konto používá 300 tisíc klientů.
Skupina ING je jedním z největších poskytovatelů finančních služeb v Evropě. Na český trh vstoupila v roce 1991 prostřednictvím ING Bank a nyní zde má aktivity v bankovnictví, pojišťovnictví i investování a správě aktiv.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.