« Zpět

Fio, burzovní společnost se i v prvním čtvrtletí těšila zájmu investorů

| 19. května 2009 - 11:23 | Zprávy | E-bankovnictví

Fio, burzovní společnost, největší on-line broker v ČR, zprostředkovala v prvním čtvrtletí roku 2009 obchody v celkovém objemu 43,8 miliard korun. Od ledna do března navýšila počet svých klientů o více než 3.000, což oproti počtu nových klientů ve stejném období loňského roku činí nárůst přes 40 %.

Fio, burzovní společnost, největší on-line broker v ČR, zprostředkovala v prvním čtvrtletí roku 2009 obchody v celkovém objemu 43,8 miliard korun. Počet nových klientů za stejné období přesáhl tři tisíce.
V prvním kvartálu 2009 zprostředkovala Fio, burzovní společnost obchody s investičními nástroji v objemu 43,8 miliard korun. Samotné obchody s akciemi tvořily 39,9 miliard korun. Od ledna do března navýšila počet svých klientů o více než 3.000, což oproti počtu nových klientů ve stejném období loňského roku činí nárůst přes 40 %. Meziročně vzrostly i tržby za zprostředkování obchodů, a to o více než třetinu.
V průběhu čtvrtletí zaregistrovala Fio, burzovní společnost zvýšený zájem o obchodování na amerických trzích, zejména pak na komoditní burze v Chicagu. Více klienti obchodovali především s komoditními a měnovými futures kontrakty, přičemž nejoblíbenějšími komoditami byly tradičně ropa a zlato.
Přes pokračující nárůst nových klientů došlo v závislosti na tržním vývoji v úvodu roku v mezikvartálním srovnání k poklesu objemu zprostředkovaných obchodů. Počet obchodů je obdobný jako ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku a skoro trojnásobný v porovnání s prvním čtvrtletí 2008. Obchody však mají nižší objem. Růst klientské základny a oživení na trzích vytváří do budoucna značný potenciál, což se již projevilo v dubnové statistice BCPP, a.s. Podle objemu obchodů členů pražské burzy je Fio již čtvrtým největším obchodníkem s akciemi, uvádí k tomu obchodní ředitel Jan Bláha.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.