« Zpět

@FAKTURA 24: nejsnadnější zpracování faktur ve vaší firmě

| 11. listopadu 2008 - 12:26 | Zprávy | E-bankovnictví

Skupina ČEZ nabízí svým zákazníkům z řad firem a podnikatelů unikátní službu, která pomáhá významně snížit pracnost při zpracování faktur za elektřinu.

Skupina ČEZ nabízí unikátní řešení pro elektronický příjem faktur za elektřinu

Služba @FAKTURA 24, kterou Skupina ČEZ poskytuje ve spolupráci s Českou spořitelnou, umožňuje doručení faktur v elektronické podobě, a to přímo do účetního nebo ERP systému společnosti. Firmám s mnoha odběrnými místy přinese zejména úsporu nákladů a zrychlení procesu zpracování faktur, jejích výhod ale využijí i menší podnikatelé a živnostníci.

Papírové faktury jsou přežitkem

"Současný převažující styl práce s fakturami je zbytečně těžkopádný. Ten, kdo vystavuje fakturu, ji obvykle tiskne z dat v počítači, která mají elektronickou podobu. Tištěná faktura se přepravuje poštou k jejímu adresátovi, kde opět někdo informace z faktury opíše do počítačového systému a dál se zpracovávají elektronicky," říká Vladimír Vokroj, manažer marketingu pro segment retail Skupiny ČEZ.
V dnešní době, kdy je elektronická komunikace prostřednictvím emailu nebo webových aplikací běžným standardem, takový postup logicky znamená zbytečné náklady jak na straně výstavce faktur (tisk, kompletace zásilek, poštovné), tak na straně příjemce faktury (především personální náklady). Ruční zpracování faktur s sebou navíc logicky nese riziko lidských chyb, které mají za následek zpoždění plateb, jejich špatné přiřazení nebo provedení chybného příkazu k úhradě.

Elektronická fakturace snižuje pracnost a šetří náklady

"Služba @FAKTURA 24 celý proces zpracování faktur radikálně zjednodušuje - umožňuje zcela vynechat tisk, dopravu a přepisování papírové faktury. Veškeré informace putují od výstavce faktury k příjemci elektronicky. Výsledkem je úspora nákladů, snížení pracnosti a nulové riziko chyb," vysvětluje Vladimír Vokroj.
Služba @FAKTURA 24 je výhodou pro velké společnosti, které mají často desítky odběrných míst, a dostávají tak množství faktur za elektřinu. Díky možnosti přímého propojení s účetním nebo ERP systémem se fakturační data dostanou nejkratší cestou přímo tam, kde se s nimi pracuje. Tím se celý proces významně zrychluje a snižuje se také zatížení pracovníků účetního oddělení. Elektronická data je navíc možno dále analyzovat, což poskytuje široké možnosti při vyhodnocování spotřeby elektřiny v jednotlivých odběrných místech a její optimalizace.
Elektronická faktura je adresátovi doručována rovněž v grafické podobě ve formátu PDF. Je zabezpečena elektronickým podpisem nebo elektronickou značkou výstavce, a splňuje tak podmínky zákona o DPH - je tedy plnohodnotným daňovým dokladem.

Centralizovaná platforma České spořitelny

Služba @FAKTURA 24 je poskytována prostřednictvím centralizované platformy České spořitelny. Skupina ČEZ je prvním dodavatelem elektřiny, který tuto platformu využil pro doručování elektronických faktur svým zákazníkům a zlepšení svých služeb.
Systém provozovaný Českou spořitelnou je otevřený a nabízí příležitost dalším firmám a podnikatelům, ať již jako příjemcům nebo výstavcům elektronických faktur. Pro menší společnosti, podnikatele a živnostníky je k dispozici speciální internetový portál www.faktura24.cz, který umožňuje snadné přijímání i vystavování faktur v elektronické podobě.

Výhody elektronického doručování faktur za elektřinu -@FAKTURA 24:
* možnost doručení faktur za elektřinu přímo do účetního nebo ERP systému vaší firmy;
* radikální snížení pracnosti a úspora nákladů;
* vysoké zabezpečení a nulové riziko chyb při ručním přepisování faktur;
* možnost analýzy dat a optimalizace spotřeby elektřiny.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.