« Zpět

ČSOB a Era připravuje klientsky dosud nejvstřícnější aplikaci smartbankingu

| 2. listopadu 2011 - 11:37 | Zprávy | E-bankovnictví

[Tisková zpráva] Chytré telefony s připojením k internetu vytrvale válcují méně výkonné mobily. Češi přicházejí na chuť komfortu mít všechny služby k dispozici kdykoli a on-line, a to včetně bankovnictví. ČSOB a Era na tento trend reagují uvedením aplikace smartbankingu, tedy internetového bankovnictví optimalizovaného pro chytré telefony a tablety. 

[Tisková zpráva] Chytré telefony s připojením k internetu vytrvale válcují méně výkonné mobily. Češi přicházejí na chuť komfortu mít všechny služby k dispozici kdykoli a on-line, a to včetně bankovnictví. ČSOB a Era na tento trend reagují uvedením aplikace smartbankingu, tedy internetového bankovnictví optimalizovaného pro chytré telefony a tablety. Služba bude dostupná začátkem ledna 2012.
Smartbanking ČSOB a Ery je uzpůsoben pro systémy iOS (iPhone, iPad) a Android (telefony HTC, Samsung…). Pro tablety je aplikace speciálně přizpůsobená a nabízí tak na českém trhu dosud klientsky nejpřívětivější podobu. „Většina ostatních aplikací je na iPadech pouze dvojnásobně zvětšená, nejsou tedy uživatelsky tak komfortní. Rozhodli jsme se proto přijít s takovou úpravou, která odpovídá specifickému prostředí tabletu a jeho ovládání,“ vysvětluje Martin Štýber, manažer Vývoje finančních služeb ČSOB a Poštovní spořitelny.

Smartbanking od ČSOB a Ery nabízí aktivní funkce jak pro klienty banky (např. informace o zůstatcích na účtu, historii transakcí, možnost příkazu k úhradě, splátku kreditní karty atd.), tak i pro neklienty (např. možnost vyhledat nejbližší bankomat či pobočku nebo kurzovní lístek).

Aplikace bude ke stažení zcela volně a zdarma. Přihlášení probíhá stejným způsobem jako u internetového bankovnictví. Není tedy potřeba osobně kontaktovat banku ani přepisovat identifikační číslo telefonu – vše proběhne automaticky během několika minut. Bezpečnost služby zajišťuje bezpečnostní klíč zabudovaný přímo v aplikaci a využívající jedinečných údajů každého zařízení – chytrého telefonu.

„Jako bonus jsme pak pro zájemce připravili možnost navrhnout si design platební karty přímo přes mobilní telefon. Zákazníci si tak mohou vlastní motiv například jednoduše nafotit nebo si vybrat z nabídky obrázků v již existující galerii,“ doplňuje Martin Štýber.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.