« Zpět

Česká spořitelna zrychlí a usnadní klientům placení přes internet, za 1. pololetí 2012 klienti nakoupili přes internet zboží za více než 3 mld. Kč

| 17. července 2012 - 10:35 | Zprávy | E-bankovnictví

Česká spořitelna usnadní všem klientům svých obchodních partnerů placení přes internet. Díky rozšíření platební brány o tzv. registrované platby nebudou muset klienti znovu zadávat údaje o své platební kartě při dalších platbách ve stejném internetovém obchodě. Novinku začala Česká spořitelna testovat od července 2012 s internetovým obchodem alza.cz. Česká spořitelna přichází s tímto řešením jako první na českém trhu.

- Česká spořitelna zrychlí placení přes internet u internetových obchodů svých obchodních partnerů
- Za 1. pololetí letošního roku udělali klienti České spořitelny téměř 2 miliony nákupů v celkovém objemu 3,3 mld. Kč, počet nákupů tak vzrostl meziročně o 56 %, jejich objem pak o 51 %
- Průměrná výše platby přes internet byla 1 693 Kč


„Internetové platby jsou jednou z nejrychleji rostoucích oblastí, což dokládá i to, že za první pololetí letošního roku jich naši klienti provedli 1,9 milionu v celkovém objemu 3,3 mld. Kč. Jednalo se tak o meziroční nárůst o 56 % v počtu a o 51 % v objemu transakcí. Proto se našim klientům snažíme platby přes internet co nejvíce usnadnit a zpříjemnit,“ uvedl Miloslav Křečan, ředitel Kartového centra České spořitelny.
Česká spořitelna bude registrované platby nejprve nabízet v pilotním provozu ve spolupráci s internetovým obchodem alza.cz, postupně však přibudou další obchodní partneři. Registrovaná platba spočívá v tom, že si klient při nákupu v internetovém obchodě může bezpečně uložit údaje o své platební kartě a při dalších návštěvách pak při platbě zadá jen svůj bezpečnostní CVV/CVC kód. Údaje o platební kartě jsou bezpečně uloženy v prostředí banky a klient tak nemusí mít obavy z jejich zneužití. Tímto způsobem si klient může uložit neomezené množství platebních karet. Hlavní výhodou je zrychlení a zjednodušení nákupu. Registrované platby podporují i 3-D Secure transakce.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Jak mám provést plaatbu přes internet,celý postup.

Doporučujeme kontaktovat přímo Českou spořitelnu :) bezplatná infolinka 800 207 207