« Zpět

Česká spořitelna rozšiřuje své internetové bankovnictví o 14 nových funkcí

| 19. října 2011 - 9:46 | Zprávy | E-bankovnictví

[Tisková zpráva] Česká spořitelna zprovoznila nové funkčnosti v internetovém bankovnictví SERVIS 24 a BUSINESS 24. Klienti tak mají nově možnost změnit si transakční limity u platebních karet nebo si sjednat pojištění karty a osobních věcí přímo v internetovém bankovnictví SERVIS 24. 

[Tisková zpráva] Česká spořitelna zprovoznila nové funkčnosti v internetovém bankovnictví SERVIS 24 a BUSINESS 24. Klienti tak mají nově možnost změnit si transakční limity u platebních karet nebo si sjednat pojištění karty a osobních věcí přímo v internetovém bankovnictví SERVIS 24.
- SERVIS 24 od 17. října 2011 nabízí 11 nových funkcí a BUSINESS 24 tři

- Změna transakčních limitů u platebních karet, změna parametrů platební karty a sjednání pojištění karty a osobních věcí

- Prodloužení transakční historie z 91 dní na 13 měsíců vcelku

- Zadání „Zprávy pro příkazce“ u jednorázových platebních příkazů a její následné zobrazení v transakční historii

- Zpřehlednění přihlašovací obrazovky
Novinkou je také zobrazení transakční historie – klienti mohou sledovat svoji transakční historii vcelku až 13 měsíců zpětně, dosud to bylo jen 91 dní. Klienti také nově mohou zadávat „Zprávu pro příkazce“ u jednorázových platebních příkazů, čímž se zpřehlední jejich platby v transakční historii. Firemní uživatelé internetového bankovnictví BUSINESS 24 mohou nově obsluhovat běžný účet vedle tradičních měn jako euro či dolar i v dalších měnách. Například jde o národní platidla Číny, Islandu, Bulharska, Ruska či JAR.

„V současné době máme více než 1,4 milionu uživatelů přímého bankovnictví. Největší zájem je o internetové bankovnictví, do kterého jsme připravili několik novinek. Klienti ocení zejména rozšířené možnosti nastavení limitů na platebních kartách. Dvě novinky jsme připravili i v oblasti elektronických faktur, které dnes přijímá ve svém internetovém bankovnictví téměř 30 tisíc klientů. Nově si klienti můžou nastavit zaslání informační SMS těsně před datem splatnosti a už nikdy nezapomenou zaplatit včas složenku za elektřinu či vodu. Výrazně jsme rozšířili také počet faktur pro jednoho výstavce, a to ze čtyř na padesát,“ uvedl David Lorenc, ředitel úseku přímé bankovnictví České spořitelny.

Díky změně transakčních limitů přes internetové bankovnictví SERVIS 24 si klienti mohou trvale zvýšit částky, které mohou vybírat z bankomatu nebo platit u obchodníků či na internetu. Pokud chce klient platit v internetovém obchodě, ale zároveň nechce mít trvale nastaven vysoký limit pro platby na internetu, nebo si potřebuje mimořádně vybrat z bankomatu vyšší částku, může si transakční limity změnit i dočasně, a to na 1 hodinu až 5 dní. Po uplynutí stanovené doby se limit automaticky vrátí na původní úroveň.
Souhrnný přehled novinek v přímém bankovnictví České spořitelny od 17. října 2011:
SERVIS 24:
• Změna transakčních limitů – zavedení funkce umožní klientům měnit transakční limity na dané kartě on-line

• Změny parametrů platební karty – nově si klient může měnit parametry platební karty – změna adresy pro zaslání PIN ke kartě, případně i karty, změna způsobu distribuce karty, opětovné vytvoření PINu, změna automatického obnovování platební karty

• Nově si klient může zakoupit k vybraným kartám: pojištění karty a osobních věcí (pro všechny typy debetních a kreditních karet), cestovní pojištění ke kartě (pro služební debetní a všechny předplacené karty)

• Zobrazení aktuálních informací ke kartovému účtu

• Uživatel si může zobrazit vcelku transakční historii Osobního účtu za posledních 13 měsíců, dosud jen 91 dní

• Doplnění pole „Zpráva pro příkazce“ do jednorázového platebního příkazu – výhodou nové funkčnosti je přehlednější identifikace plateb klienta v transakční historii a textovém výpise ke sporožirovém účtu

• Úprava přihlašovací stránky – nová přihlašovací stránka je přehlednější a měla by klientům usnadnit orientaci

• Oznámení o blížící se splatnosti faktury pomocí SMS/e-mailu – nově si mohou klienti využívající službu e-faktura nastavit funkčnost, která umožňuje individuální nastavení přijímání oznámení o její splatnosti

• Nově si klient může aktivovat až 50 smluv pod jedním výstavcem, původně byla možnost max. u 4 smluv

• Možnost pojmenování všech účtů – uživatel si může nově pojmenovat všechny typů účtů – dosud jen sporožirový a běžný, nově i majetkový, kartový, vkladový (standardní, šikovné spoření, internetové spoření), účet stavebního spoření, účet životního pojištění či penzijního připojištění, úvěrový (stavební spoření, hypotéka, spotřebitelský)

• Pravidelný nákup-přidání ESPA fondu – výrazné rozšíření nabídky podílových fondů, do nichž lze pravidelně investovat, nově jsou k dispozici vybrané fondy společnosti ERSTE-SPARINVEST (ESPA).
BUSINESS 24:
• Obsluha běžného účtu je nově rozšířena o měny Bulharska, Číny, Hongkongu, Islandu, JAR, Litvy, Rumunska, Ruska a Tuniska.

• BUSINESS 24 umožní v rámci importu dávky označit jednotlivé platební příkazy jako expresní platbu v rámci domácího platebního styku

• Zobrazení přehledu produktových balíčků k účtu – nově si klient může zobrazit v detailu účtu informace k produktovému balíčku služeb, podle daného typu, informace obsahují parametry a celkovou cenu produktového balíčku

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.