« Zpět

Aukro dnes spustilo vlastní platební systém PayU

| 17. června 2010 - 10:47 | Zprávy | E-bankovnictví

Podle výkonné ředitelky Aukra Pavlíny Zábojníkové už 90 procent lidí vyzkoušelo nakupování přes internet, polovina uživatelů online nakupuje pravidelně, přitom čtyři pětiny uživatelů platí dobírkou. "Češi tedy v nakupování na internetu rozhodně nezaostávají za jinými zeměmi, využívají však zastaralé platební metody. 

Podle výkonné ředitelky Aukra Pavlíny Zábojníkové už 90 procent lidí vyzkoušelo nakupování přes internet, polovina uživatelů online nakupuje pravidelně, přitom čtyři pětiny uživatelů platí dobírkou. "Češi tedy v nakupování na internetu rozhodně nezaostávají za jinými zeměmi, využívají však zastaralé platební metody. Od nového platebního systému si slibujeme, že to změníme a vyplníme tak mezeru na trhu s elektronickými platbami," uvedla.
PayU umožní internetovým obchodům využívat rychlé a bezpečné elektronické platební nástroje v jednom balíčku. Internetové obchody tak díky PayU ušetří náklady a čas, protože nebudou muset vyjednávat s každou bankou zvlášť, jako tomu bylo doposud. Zákazníkům zase PayU dokáže převést peníze v průběhu několika vteřin, takže zboží jim může být doručeno mnohem rychleji.
Zákazník je po výběru zboží přesměrován na stránku platebního systému PayU, vybere si způsob platby, tedy například bankovní převod nebo platbu kartou, označí svoji volbu a potvrdí platbu. O zbytek se postará systém PayU. Přenos dat mezi obchodem, službou PayU a jednotlivými platebními kanály se uskutečňuje s použitímzabezpečené technologie SSL. Samotné platební transakce už probíhají zcela výhradně mezi bankovními systémy.
V současné době je do platebního systému zapojena služba Mojeplatba od Komerční banky, ePlatby pro eKonto od Raiffeisen banky a systém umožňuje platby platebními kartami. S dalšími bankami firma jedná.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.