« Zpět

Aplikace ČSOB a Era smartbanking umožňuje zaplatit faktury přes QR Platbu a změny limitu na platebních kartách

| 18. března 2013 - 10:31 | Zprávy | E-bankovnictví

S nejnovější verzí ČSOB a Era smartbankingu lze faktury uhradit pouhým načtením grafického QR kódu, ať už je v elektronické či tištěné podobě. Klientovi následně stačí pouze zkontrolovat předvyplněná data a už jen potvrdit transakci zadáním PIN. Další novinkou je možnost okamžitě si navýšit či snížit limit na platební kartě či si kartu zablokovat.

 

„S QR Platbou se klienti mohou setkat na vyúčtováních a fakturách od svých dodavatelů. Například všechny faktury od společnosti T-Mobile jsou od března doplněny QR kódem pro jednodušší placení. Jde o platební údaje z daného vyúčtování, které jsou uložené v grafickém čtverečku neboli QR kódu. Díky nové funkci nyní uživatelům ČSOB a Era smartbankingu stačí, aby tento kód načetli pomocí fotoaparátu chytrého telefonu. Sami tedy vůbec nemusí platební údaje vypisovat a už jen platbu po kontrole odešlou do banky ke zpracování,“ říká Jan Vimr, výkonný manažer Vývoje finančních služeb ČSOB a Ery a dodává: „Časem se QR kódy budou objevovat třeba na plakátech k zakoupení vstupenek na koncert nebo pro objednání zboží přímo z letáku ve schránce. Navíc na našich stránkách připravujeme formulář, aby si vlastní QR kód mohl lehce vytvořit kdokoliv.“
 
Mimo integrace QR (Quick Response) čtečky přináší ČSOB a Era smartbanking i další vylepšení. Uživatelé mohou nově aktivně obsluhovat své platební karty. Například v situaci, kdy potřebuje klient jednorázově zaplatit větší částku, než mu dovoluje limit, lehce si přes SmartBanking upraví jeho výši, která se ihned projeví a po nákupu si může limit opět vrátit na původní hodnotu.
 
ČSOB a Era smartbanking také čerstvě nabízí variantu v anglickém jazyce.
 
Za prvních 14 měsíců provozu si aplikaci stáhlo přes 114 tisíc uživatelů, přičemž počet aktivních uživatelů je přibližně 65 tisíc. Klienti provedli transakce v objemu za více než 5 miliard korun. Lidé na aplikaci nejvíce oceňují její jednoduchost a použitelnost prakticky kdykoli a kdekoli. Díky tomu je ideální pro aktivní lidi, kteří potřebují mít své finance neustále pod dohledem.
 
Aplikace je dostupná pro systémy iOS (iPhone, iPad), Android a od poloviny loňského roku také pro Windows Phone, dále je optimalizovaná i pro tablety. Od března 2013 je aplikace ČSOB a Era smartbanking nově přístupná i pro zařízení s operačním systémem Windows 8.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.