« Zpět

Ceně veřejnosti Zlaté koruny letos dominují účty zdarma

| 27. května 2013 - 16:00 | Zprávy

Účty zdarma a pohodlné internetové bankovnictví – to jsou produkty, kterých si teď laická veřejnost cení nejvíc. V první desítce na ně připadlo osm míst. Ve vyrovnaném klání se povedlo obhájit loňské prvenství GE Money Bank, byť s jiným produktem – účtem Genius Gratis. Cenu podnikatelů vybojovalo Fio s Podnikatelským účtem bez poplatků. Obě ocenění budou předána na galavečeru Zlaté koruny 12. června 2013 v TOP HOTELu Praha, stejně jako dalších 15 cen, o kterých rozhoduje odborná porota.

Nabídka nízkonákladových účtů nebo účtů úplně zadarmo utěšeně roste a projevuje se to i v soutěži Zlaté koruny.
 
„Lidé tu dlouho diskutovali nad cenami základních bankovních služeb. A jak je vidět, vůči jejich stížnostem nebyly hluché ani tradiční, velké banky. Jsem rád, že za tento krok mohu jedné z nich letos předat Cenu veřejnosti,“ říká Pavel Doležal, ředitel projektu Zlatá koruna.
 
Podle generálního ředitele a předsedy představenstva společnosti OVB Allfinanz a.s., Miroslava Řezníka, která je generálním partnerem ocenění, výsledky i zájem veřejnosti potvrdily změnu pohledu spotřebitelů k finančním institucím a službám. „Stále výrazněji se projevuje, že Češi změnili svůj přístup k těm, kdo se jim stará o finance. Více hledí nejen na poplatkovou politiku těchto institucí, ale zajímají se také o další parametry produktů či služeb,“ říká Miroslav Řezník. Zároveň upozorňuje na fakt, že mezi společnostmi, které v letošním ročníku Zlatá koruny bodovaly, je také mnoho partnerských společností OVB. 
 
V Ceně veřejnosti získal první místo Genius Gratis od GE Money bank a na třetím se umístil Fio účet bez poplatků od Fio banky. Mezi ně, na druhé místo, se prodral jediný úvěrový produkt z první desítky, Kreditní karta Cetelem. Ta si oproti loňsku polepšila o jednu příčku.
 
Vítězství v ceně veřejnosti pro účet Genius Gratis dokazuje, že inovovat se vyplatí. Od konce února loňského roku, kdy jsme tento účet představili, jej využívá již více než 170 tisíc klientů. Více než dvě třetiny z nich jsou noví klienti, kteří předtím neměli v GE Money Bank otevřený běžný účet. Děkujeme všem, kteří hlasovali pro GE Money Bank,“ říká Marie Petrovová, senior manažerka komunikace GE Money Bank.
 
V Ceně podnikatelů úspěšnou obhajobu loňského prvenství zvládla Fio banka se svým Fio podnikatelským účtem bez poplatků. Nízkonákladové účty učarovaly podnikatelům stejně, jako drobným klientům. Hned na druhém místě totiž skončila mBank s mKONTEM business. Letos jediným veřejností oceněným pojistným produktem je s Bronzovou korunou pojištění JISTOTA od České pojišťovny.
 
Jsme rádi, že jsme se svým podnikatelským účtem obhájili prvenství a děkujeme všem, kteří pro nás hlasovali. Stále více podnikatelů si Fio banku vybírá jako důvěryhodného partnera pro své podnikání - oceňují zejména férovou politiku stejného ceníku pro všechny, tedy nulových poplatků za běžné bankovní služby pro fyzické osoby, podnikatele i firmy. Že je tato nabídka atraktivní pro všechny jmenované skupiny, dokazuje i třetí místo našeho osobního účtu v Ceně veřejnosti," komentuje vítězství Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.
 
Hlasování v Ceně veřejnosti a Ceně podnikatelů je největší anketou svého druhu v České republice. V jedenáctém ročníku bylo dohromady odevzdáno přes 62 000. A bez zajímavosti jistě není ani celkový počet zúčastněných produktů, který překročil hranici 600.
 
Výsledky hlasování: 
Cena veřejnosti – konečné pořadí produktů do 10. místa
 
Cena podnikatelů – konečné pořadí produktů do 10. místa

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.